Eurogol Kolarova za pobjedu Srbije protiv Kostarike
Srbija je pokazala da je mnogo bolja reprezentacija nego što su to pripremni mečevi možda pokazivali.

Izabranici Mladena Krstajića dobri na otvaranju prvenstva

Eurogol Kolarova za pobjedu Srbije protiv Kostarike

Reprezentacija Srbije upisala je danas pobjedu protiv Kostarike u okviru grupe E Svjetskog prvenstva rezultatom 1:0. 

Naše komšije su odigrale veoma dobru utakmicu i izgledali su kao mnogo bolji tim od onog kojeg smo gledali u pripremnim utakmicama. Na kraju su do pobjede stigli golom Aleksandra Kolarova.

Uvodne minute utakmice protekle su u izjednačenoj igri sa obje strane, a prvu šansu i to dobru imala je Kostarika u 12. minuti kada je Gonzalez pokušao glavom nakon što ga je odbrana Srbije potpuno zaboravila. Ipak, fudbaler Kostarike je bio prilično neprecizan.

Poslije toga Srbije je preuzela inicjativu i imala nekoliko solidnih situacija pred golom Kostarike. Ivanović je u 15. minuti sjajno prošao po desnoj strani i ubacio ka Mitroviću, ali Keylor Navas je sjajno spasio svoj gol. Nekoliko minuta kasnije pokušao je Sergej Milinković-Savić, ali Navas je opet siguran. Srbija je imala inicjativu do kraja prvog dijela, ali rezultat je ostao nepromjenjen.

Srbija je u drugo poluvrijeme ponovo ušla bolje, a prvi je zaprijetio Aleksandar Mitrović. Ipak, Keylor Navas je ponovo pokazao zašto brani za Reral Madrid. Samo šest minuta kasnije, tačnije u 56. minuti, ni Navas nije pomogao Kostarikancima. Kolarov je fantastično šutirao iz slobodnjaka i pogodio same rašlje gola Kostarike za vodstvo svog tima. Bit će to jedan od najljepših golova na prvenstvu, sasvim sigurno.

Nakon vodstva, Srbija se povukla i Kostarika je preuzela inicjativu. Imali su Kostarikanci nekoliko solidnih pozicija, ali do gola nisu mogli. Kasnije se Srbija uspjela osloboditi pritiska i do kraja je bez većih problema zadržala stečenu prednost i slavila pobjedu.

Naše komšije imaju tri boda u grupi E, dok će Kostarika na bodove još sačekati. Drugi meč ove grupe večeras igraju Brazil i Švicarska.

Svjetsko prvenstvo, grupa E, prvo kolo:

Srbija-Kostarika 1:0 (Kolarov 56')

Srbija: Stojković, Ivanović, Milenković, Tošić, Kolarov, Matić, Tadić, Milinković-Savić, Ljajić, Milivojević, Mitrović.

Klupa: Dmitrović, Grujić, Jović, Kostić, Prijović, Radonjić, Rajković, Rodić, Rukavina, Spajić, Veljković, Živković.

Kostarika: Navas, Calvo, Gamba, Acosta, Gonzalez, Duarte, Ruiz, Venegas, Guzman Perez, Borges, Urena.

Klupa: Azofeifa, Bolanos, Campbell, Colindres, Gutierrez, Moreira, Oviedo, Pemberton, Smith, Tejeda, Wallace, Waston.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Top Komentari

Ali
Jebo te komisije
5 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi