Arsenal i dalje maksimalan, korektan posao Peljte u Norveškoj

Europa liga, 4. kolo

Arsenal i dalje maksimalan, korektan posao Peljte u Norveškoj

Admin Čaušević

Arsenal i dalje ima maksimalan učinak u grupnoj fazi Europa lige. 

Topnici su u izmješanom sastavu gostovali Moldeu i na kraju su u meču 4. kola upisali ubjedljiv trijumf s rezultatom 0:3.

Gosti su sve golove postigli u drugom dijelu. Za vodstvo je lijepo pogodio Pepe u 50. minuti, a pet minuta kasnije zabio je i Nelson.

Balogun je samo minut nakon ulaska u igru u 83. minuti zabio treći gol za domaće i tako potvrdio pobjedu svog tima.

Inače, susret na stadionu Aker je sudio Irfan Peljto. Najbolji bh. sudija je svoj posao odradio korektno, a interesnatno nije pokazao niti jedan žuti karton.

U grupi I Villareal je napravio važan korak ka prolasku dalje. Žuta podmornica je gostovala Macabiju iz Tel Aviva, a taj susret je okončan rezultatom 1:1. Gosti su vodili preko Baene, a konačan rezultat je postavio Pešić.

Odličan meč na neutralnom terenu u Istanbulu su odigrali Qarabag i Sivasspor. Azerbejdžanci su vodili s 2:1, ali je turski predstavnik preko Kyodea i Konea stigao do tri vrlo važna boda.

Yonug Boys je u okviru grupe A gostovao u Sofiji ekipi CSKA. Švicarski tim je na kraju uspio pobijediti. Za trijumf 0:1 zabio je Nsame u 34. minuti.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi