Evans: Nama su kvalifikacije glavna stvar, ali ne dolazimo u Sarajevo da se predamo
Defanzivac Sjeverne Irske je ponosan na svoju ekipu jer vjeruje da su se pokazali u veoma dobrom izdanju u Ligi nacija, te je poručio da na Grbavicu ne dolaze sa bijelom zastavom.

Defanzivac Sj. Irske pred meč na Grbavici

Evans: Nama su kvalifikacije glavna stvar, ali ne dolazimo u Sarajevo da se predamo

Endin Čaušević

Reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra igra na Grbavici protiv Sjeverne Irske utakmicu trećeg kola Lige nacija.

Nakon što smo savladali Sjevernu Irsku u Belfastu (2:1) prije nešto više od mjesec dana sada je na red došao revanš protiv ove selekcije koja još uvijek nema bodova u Ligi nacija. Sjeverna Irska je izgubila šanse da se domogne mjesta koje vodi u razigravanje za Evropsko prvenstvo, ali sigurno da ne dolaze na Grbavicu da se predaju tako lako.

Iskusni defanzivac Leicestera i ove reprezentacije Jonny Evans poručio je da njegova ekipa u Sarajevo dolazi da pokaže Evropi da nisu slučajno u drugoj jakosnoj grupi Lige nacija. Evans je dodao da je sada glavni cilj ekipe da se pokušaju izboriti za opstanak u Grupi B u i narednu Ligu nacija.

"Glavni cilj nam je bio da pokažemo Evropi da smo dovoljno kvalitetni da se nosimo sa svim ekipama. Vidjeli ste kako BiH i Austrija mijenjaju stili igre protiv nas i to je nama kompliment. Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo su glavna stvar za nas, ali i ovo takmičenje smo ozbiljno shvatili i to možete zaključiti po našim igrama", poručio je Evans.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti