)
Begović: Osjećam se baš lijepo i kao da nisam bio odsutan
Golman Bournemoutha se nakon kraće pauze ponovo vratio u našu reprezentaciju jer je izgladio sve nesuglasice sa Robertom Prosinečkim.

Povratnik u bh. reprezentaciju

Begović: Osjećam se baš lijepo i kao da nisam bio odsutan

Endin Čaušević, foto: T. Hebib

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u ponedjeljak igra na Grbavici protiv Sjeverne Irske meč u okviru Lige nacija.

Izabranici Roberta Prosinečkog u četvrtak su odigrali prijateljsku utakmicu protiv Turske koja je završena bez golova. Na ovom meču u drugom poluvremenu na golu Zmajeva bio je Asmir Begović koji se nakon kraće pauze ponovo vratio u bh. reprezentaciju.

Begović je pred utakmicu protiv Sjeverne Irske izjavio da je navikao na stil igre koju preferira ta selekcije, te da naši igrači znaju šta ih očekuje u ponedjeljak na Grbavici.

"Navikao sam na taj stil igre, oni su dobra ekipa, prije dvije godine su bili na EP. Znamo da su ozbiljni, igraju čvrsto, jako, tako da moramo biti spremni na to. Mi imamo kvalitet i ako dobro odradimo svi svoje zadatke mislim da možemo ostvariti pozitivan rezultat", rekao je Begović.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

U odnosu na protekli period nekoliko mlađih igrača je u bh. selekciji, što je kako smatra Begović, donijelo neku novu energiju.

"Ekipa je puno mlađa, sada sam jedan od najstarijih igrača, što je još jedna potvrda kako vrijeme brzo prolazi. Moram reći da je lijepo, oni su donijeli novu energiju i snagu u reprezentaciju što je dobro. Svi su odlični momci, družimo se ovih nekoliko dana, jako su korektni i osjećam se dobro i lijepo među njima, kao da i nisam bio odsutan", dodao je bh. golman.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi