"Eating is cheating, pijemo otkako smo došli, ali Sarajevu fali pravih pubova"
Naš sagovornik David je itekako dobro upućen u dešavanja u nacionalnom timu Sjeverne Irske. Vrlo je rado komentarisao predstojeću utakmicu i uvjeren je da će njegova selekcija ostvariti pobjedu

Navijači Sjeverne Irske uživaju u lijepom vremenu i čekaju utakmicu

"Eating is cheating, pijemo otkako smo došli, ali Sarajevu fali pravih pubova"

Midhat Šljivak

Navijači reprezentacije Sjeverne Irske još su jučer stigli u Sarajevo gdje će u ponedjeljak prisustvovati utakmici njihove selekcije protiv Bosne i Hercegovine.

U glavni grad naše zemlje stiglu su u veoma dobrom raspoloženju. Vjeruju u trijumf svoje reprezentacije, ali žale za propuštenim šansama i porazom.

"Uprvoj utakmici protiv BiH odigrali smo jednu od najboljih utakmica u zadnjih nekoliko godina, ali sve nam je bilo uzalud. Bosna nam je dala golove iz kontri i na kraju smo izgubili meč. Razočarani smo što nemamo šanse za prvo mjesto u Ligi nacija, vjerujemo da smo po igri zaslužili više bodova", istakao je naš sagovornik Drew.

Sa druge strane David je komentarisao probleme sa kojim se selektor Sjeverne Irske Michael O'Neill suočio jer se napadač Kyle Lafferty nije pojavio u reprezentaciji.

"Mislim da Lafferty neće više igrati jer se nije odazvao pozivu reprezentacije. Za nas je jako važno da se svi pojave i igraju za nacionalni tim jer smo mi mala zemlja i svaki igrač nam je bitan. On je tako odlučio. Nikad nismo imali sjajne napadače, ali sad napokon imamo dosta igrača koji su ofanzivni i lijepo je gledati ove momke kako igraju", govori David.

Još sinoć su došli u Sarajevo i žale se da je jako malo mjesta gdje mogu da se kvalitetno opuste uz pivo.

"Uživamo u Sarajevu, stigli smo sinoć i moramo reći da je pivo jako dobro. Teško nam je međutim naći pubove gdje bismo mogli piti na naš način. Hranu još nismo probali. Jučer nismo jeli nikako, samo smo pili, jer "eating is cheating", složni su navijači Sjeverne Irske.

Iznenadilo ih je lijepo vrijeme u glavnom gradu BiH. Obojica žive i rade u Londonu i kiša je ono čime se stalno susreću.

"Iznenadilo nas je vrijeme ovdje. Nismo očekivali da bude ovako toplo, mi smo navikli na kišu jer obojica radimo i živimo u Londonu", dodaje ovaj veseli duo iz Sjeverne Irske i zatim otkrivaju i da im je ekipa Crystal Palacea omiljena.

"Nismo ljubitelji velikih ekipa. Navijamo za Crystal Palace i često smo na utakmicama Premiershipa. Moram istaći da su engleske sudije očajne. Njima ni tehnologija ne može pomoći jer su zaista loši i to kvari Premiership. David je također navijač Crusadersa, a ja Linfielda", govori nam Drew koji se interesovao i za bh. ekipe i njihove uspjehe.

Nakon što smo objasnili da bh. klubovi nisu na velikom nivou u evropskim okvirima, tu je njihovom interesovanju bio kraj, pa su se vratili komentarisanju duela BiH i Sjeverne Irske u ponedjeljak na Grbavici.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Dobri smo defanzivno. Imamo više šansi za pobjedu jer igramo bolje protiv dobrih ekipa. Psihologija je jako bitna i naši fudbaleri uvijek pruže najbolje igre kada je na drugoj strani veliki tim, jer vas cijeli svijet gleda. Uvjereni smo da možemo pobijediti, osim ako selektor ne odluči da izvede kombinovani tim, jer smo praktički ostali bez šansi da budemo prvi", dodao je David za kraj razgovora.

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
Valjda je ovo muslimanska jebena zemlja jebem joj sve joj jebem sto je mrzim fuj. Cuj pabova im malo halooo stoko ovo je nekad islamska zenlja bila kvdhe alkohola nije bilo danas sve nevjernici kurve majku vam.jebem u picku da vam jebem joj kako mi je zao sto nisam za dodika mogo glasat jebo te drzava u pizdu tw jebala
2 94
rimke
ko njihovi klubovi bolji
54 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi