Everton dovodi golmana za čak 34 miliona eura
Foto: EPA

Veliko pojačanje na Goodisonu

Everton dovodi golmana za čak 34 miliona eura

Ugledni britanski mediji donose vijest da je Everton danas dogovorio dovođenje velikog i skupog pojačanja, i to na poziciji golmana koja je deficitarna nakon odlaska dugogodišnjeg čuvara mreže Tima Howarda.

Kako navodi Sky Sports, Everton će dovesti Jordana Pickforda iz Sunderlanda, kojeg će platiti čak 34 miliona eura uz dodatne bonuse i učiniti ga jednim od najskuplje plaćenih golmana svih vremena.

Everton je već pokušao s jednom ponudom koja je odbijena, ali je Sunderland ovu odlučio prihvatiti i očekuje se da transfer uskoro bude ozvaničen.

Jordan Pickford (23) važi za jednog od najtalentovanijih golmana u Premier ligi i bio je jedna od rijetkih svijetlih tačaka Sunderlanda, koji je ispao iz lige.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pickford se trenutno nalazi u Poljskoj, gdje će nastupiti na Evropskom prvenstvu sa mladom reprezentacijom Engleske, a po povratku će potpisati ugovor sa Evertonom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi