Everton ispadanjem zaključio kolaps Engleza u Evropi

Dynamo pregazio goste (5:2)

Everton ispadanjem zaključio kolaps Engleza u Evropi

Engleska je večeras definitivno ostala bez ijednog predstavnika u Evropi. Everton je, kao posljednji evropski adut iz Premiershipa, doživio poraz u Ukrajini od Dynama rezultatom 5:2.

Everton je u Kijev doputovao sa 2:1 iz prvog susreta, ali je malo ko očekivao da će tim našeg Muhameda Bešića doživjeti ovakvu katastrofu u Ukrajini.

Yarmolenko je u 21. minuti doveo Dynamo u vodstvo od 1:0, da bi u osam minuta kasnije sjajnim golom rezultat na 1:1 poravnao Romelu Lukaku. Dynamu je prednost u 35. minuti vratio Teodorczyk, da bi samo dvije minute nakon toga Veloso zabio za 3:1 i rezultat prvog poluvremena.

Gusev je u 56. minuti pogodio za 4:1 i tako doveo Everton u vrlo tešku situaciju za plasman u četvrtfinale. Dynamo je golom Antunesa u 76. minuti poveo sa visokih 5:1, da bi konačan rezultat utakmice postavio Jagielka golom u 82. minuti.

Gosti sa Goodisona nisu uspjeli do kraja napraviti ništa vrijedno spomena, pa se Dynamo sasvim zasluženo plasirao u narednu rundu.

Muhamed Bešić je u igru ušao u 78. minuti umjesto McCarthyja.

Evropska liga, 1/8 finale:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Dynamo - Everton 5:2 



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.