Na Goodisonu razočarani, traže objašnjenje za odgođeni meč sa Cityjem

Traže objašnjenje

Na Goodisonu razočarani, traže objašnjenje za odgođeni meč sa Cityjem

E. Škorić

Utakmica Evertona i Manchester Cityja koja se trebala igrati večeras u 19 sati je odgođena i igrat će se nekad u 2021. godini.

Duel 16. kola engleske Premier lige nije odigran večeras zbog toga što se pojavilo nekoliko novih na koronavirus pozitivnih osoba u Manchester Cityju.

Vodstvo Premier lige odložilo je utakmicu, ali na Goodison parku nisu sretni zbog toga. Kažu da im je žao zbog toga i ističu da će istražiti pojašnjenje situacije koja je dovela do ovog ishoda.

"Everton žali zbog odlaganja utakmice sa Manchester Cityjem, ne samo zbog 2.000 navijača koji bi došli, već zbog svih širom sveta. Naši igrači su bili spremni za utakmicu, kao i osoblje tima i svi na Goodisonu. Utakmica je najvažniji datum u našem kalendaru, a ova je bila velika. Tražićemo potpuno objelodanjivanje svih informacija koje je City pružio Premier ligi kako bi klub bio načisto zbog čega je donijeta ova odluka", saopštio je Everton.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovaj tim bio je drugi na tabeli sa 29 bodova do utakmice, ali Leicester ih je pretekao nakon što je osvojio bod danas na gostovanju kod Leicester Cityja.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1599824440
"...ali Leicester ih je pretekao nakon što je osvojio bod danas na gostovanju kod Leicester Cityja" ??
11 1
user1583752673
Nije vama vlasnik seik. Da je bilo kontra igralo bi se
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi