Everton na Goodisonu srušio Arsenal, Kolašinac odigrao samo prvo poluvrijeme
Jagielka je bio strijelac jedinog gola u 10. minuti

Topnici prekinuli niz od šest utakmica bez poraza u Premier ligi

Everton na Goodisonu srušio Arsenal, Kolašinac odigrao samo prvo poluvrijeme

S. Pašalić, foto: EPA

Everton je u 33. kolu engleske Premier lige na Goodisonu ugostio ekipu Arsenala i upisao pobjedu rezultatom 1:0.

Ekipa Evertona je od samog početka bolje krenula u ovu utakmicu, a u 10. minuti domaći su stigli i do vodstva nakon što se Phil Jagielka nakon gužve ispred gola Arsenala snašao i pogodio za 1:0.

Bio je ovo i rezultat prvog poluvremena, a već na poluvremenu su u svlačionici ostali Kolašinac i Elneny, a u igru su ušli Aubameyang i Ramsey.

Ove izmjene nisu urodile plodom, te je Everton i dalje bio bolja ekipa i stvorio nekoliko prilika kojima je mogao i potvrditi pobjedu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, do kraja se rezultat nije mijenjao pa je Everton upisao minimalnu pobjedu rezultatom 1:0.

Arsenal je nakon ovog poraza ostao na 4. mjestu sa 63 boda, dok je Everton na 9. mjestu sa 46 bodova.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

jogabonito
Kolasinac,malo bolja varijanta Begovica,nezasluzeno clan bh repr,ne znam je li kao lijevi bek ikad uklizao u dresu bh repr,pitam se kojim kanalima oni dolaze do bh repr,dok drugi momci koji krv pisaju po bh stadionima ne mogu ni minute dobiti.Povraca mi se
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi