Everton prekinuo niz poraza, Begović dva puta vadio loptu iz mreže

Premiership, 22. kolo

Everton prekinuo niz poraza, Begović dva puta vadio loptu iz mreže

Fudbaleri Evertona pobijedili su danas na Goodison Parku Bournemouth sa 2:0 u susretu 22. kola engleskog Premiershipa.

Bio je ovo dvoboj dvije ekipe koje se nalaze na sredini tabele, a na kraju je pobjednika presudilo bolje drugo poluvrijeme domaće ekipe.

Bournemouth je bio nešto opasniji u prvom poluvremenu, ali nije uspio da dođe do gola. Pickford je dva puta dobro odbranio, a jednom je i stativa spasila domaće.

Ipak, u drugom poluvremenu je Everton bio taj koji je uspio da prvi stigne do pogotka. Igrao se 61. minut kada je Lucas Digne ubacio, a Kourt Zouma glavom pogodio za vodstvo svog tima. Gosti su do kraja meča napravili veliki pritisak ne bi li barem do boda došli, ali nisu uspjeli. Na kraju su u šestoj minuti nadoknade primili još jedan gol, a strijelac je bio Calvert-Lewin.

Bh. golman Asmir Begović branio je cijeli meč za goste, a treba reći da je kod prvog pogotka vrlo slabo intervenisao.

Everton je sada na 10. poziciji Premiershipa sa 30 osvojenih bodova, dok je Bournemouth dva mjesta ispod sa tri boda manje.

Premiership, 22. kolo:

Everton - Bournemouth 2:0

Potražite više informacija na temu Premier league:

Top Komentari

Gari Garinča
Ovaj Begović svakim danom sve lošiji golman.
8 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi