Nestvaran meč na Goodisonu: Everton nakon produžetaka pobijedio Tottenham sa 5:4

Prošli u četvrtfinale FA Kupa

Nestvaran meč na Goodisonu: Everton nakon produžetaka pobijedio Tottenham sa 5:4

E. Čaušević

Everton i Tottenham večeras su na Goodisonu odigrali fantastičan meč, a na kraju domaći su uspjeli da slave nakon produžetaka sa 5:4 i plasiraju se u četvrtfinale FA Kupa.

Tottenham je odlično otvorio utakmicu i poveo već u trećoj minuti kada je Sanchez pogodio za 1:0. Međutim, Everton je do kraja prvog poluvremena uspio da dođe do preokreta.

Domaći su poravnali na 1:1 u 36. minuti golom Calverta-Lewina, a samo dvije minute kasnije Richarlison pogađa za 2:1 i potpuni preokret domaćeg tima.

Everton je uspio da zabije i treći gol u 43. minuti, a siguran s bijele tačke bio je Sigurdsson. No, to nije bio kraj uzbuđenjima u prvom dijelu. U trećoj minuti nadoknade Tottenham je smanjio na 3:2 kada je Lamela zatresao mrežu domaćih.

Tottenham je u 57. minuti došao do poravnanja, a svoj drugi gol na meču postiže Sanchez. No, samo desetak minuta kasnije Everton ponovo vodi. Sigurdsson je asistent, a Richarlison je pogodio za 4:3.

I kada se činilo da je to konačan rezultat meča Tottenham je poravnao na 4:4. to se desilo u 83. minuti golom Kanea koji je tako odveo meču produžetke.

No, prvi produžetak bolje otvaraju domaći. Everton je u 97. minuti ponovo poveo, a ovaj put Llorisa je savladao Bernard koji je tako povisio rezultat na 5:4.

Tottenham je u drugom produžetku pokušao da dođe do novog izjednačenja i penala, ali nisu uspjeli, te je Everton stigao do pobjede i plasmana dalje.

Top Komentari

Famoza
Neopisivo mi drago zbog Evertona, fantazija od igre Sigurdsona, dobar Richarlison... svaka čast... mozda malo prejako za Bešića
7 0
Random123
Ovaj Murinjo bas propo, ne znam sto lik jednostavno ne odustane, imas ovakav tim i ti se ofiras gdje stignes
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi