Everton upisao novu pobjedu na pripremama, Begović ponovo veoma dobar

Branio prvo poluvrijeme

Everton upisao novu pobjedu na pripremama, Begović ponovo veoma dobar

E. Čaušević

Fudbaleri Evertona sinoć su pobijedili u prijateljskoj utakmci ekipu Universidad Nacionala iz Meksika sa 1:0.

Everton se već neko vrijeme nalazi na pripremama u Sjedinjenim Američkim Državama, a u sklopu Florida Kupa ovaj tim odigrao je sinoć još jednu prijateljsku utakmicu.

Protivnik Evertona bio je meksički Universidad Nacional, te su na kraju Karamele uspjele da pobijede sa 1:0.

Odlučujući trenutak utakmice desio se u 20. minuti kada je Moise Kean izašao sam ispred golmana protivničkog tima koji je odbranio njegov udarac, ali je Kean natrčao na odbijenu loptu i pogodio je za 1:0.

U nastavku utakmice vidjeli smo još nekoliko dobrih prilika na obje strane, ali se rezultat nije mijenjao, te je Everton na kraju slavio sa 1:0.

Od prve minute i u ovoj utakmici za Everton branio je Asmir Begović koji je nedavno potpisao ugovor s klubom s Goodisona, te je oduševio u svom debiju protiv Milionariosa.

Begović je i sinoć imao nekoliko dobrih intervencija i pokazao je Rafaelu Benitezu da može ozbiljno računati na njega. Bh. golman branio je u prvom poluvremenu sinoćnje utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi