Everton želi Dantea?
Foto: EPA

Na Goodison parku raže pojačanja u odbrani

Everton želi Dantea?

S. Bošković

Engleski premierligaš, Everton razmatra o dovođenju defanzivca Bayern Munchena, Dantea.

Tridesetjednogodišnjak, za kojeg se misli da nije dostupan za transfer, prethodno se povezivao s Manchester Unitedom. 

Sudeći po Bildu, trener Evertona Roberto Martinez traži pojačanja u defanzivnom redu tima, a za sad najviše želi Dantea, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na oko šest miliona funti.

Bundesligaški klubovi, Bayer Leverkusen i Borrusia Monchengladbach također su zainteresirani za brazilskog internacionalca.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, dolazak Dantea, koji je za Bayern nastupio 117 puta od 2012. godine, na Goodison Park mogao bi značiti i odlazak Johna Stonesa koji se od početka ljetnog transfer roka povezuje s Chelseajem, a u Evertonu su već odbili tri ponude za njega. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije