Evertonu 200 miliona funti za prava na ime novog stadiona
Foto - EPA

Evertonu 200 miliona funti za prava na ime novog stadiona

Midhat Šljivak
Teme:

Ekipa Evertona dobit će novi stadion, a već su i prodali prava za njegovo ime.

Od sezone 2023/2024 Karamele će napustiti Goodison Park i preselit će se na 500 miliona funti vrijedan Bramley-Moore Dock, a iako će tek za tri godine igrati na ovom stadionu, već su prodali prava na ime stadiona.

Kupio ih je ruski milijarder Alisher Usmanov, pa će tako stadion nositi ime po njegovoj kompaniji USM, a za desetogodišnji ugovor Everton će inkasirati 200 miliona funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Usmanov je već uplatio 30 miliona funti kako bi postao glavni sponzor stadiona i očigledno da je tim iz Liverpoola napravio fantastičan potez ovim dogovorom.

Kapacitet stadiona bit će 62.000 gledalaca, a klub je najavio kako će presljenjem na ovaj stadion cijene ulaznica biti nešto veće nego što je to slučaj trenutno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi