)
Evertonu bod u Southamptonu

Premiership, 23. kolo

Evertonu bod u Southamptonu

Midhat Šljivak

Southampton je na svom St. Mary stadionu dočekao Everton u posljednjem susretu 23. kola Premiershipa, a na kraju pobjednika nije bilo 0:0.

Domaći tim je bolje ušao u utakmicu. Već u čevrtoj minuti fudbaler Evertona Jagielka je zamalo savladao vlastitog golmana, da bi potom tri minute kasnije udarac Puncheona odbranio Howard. Rickie Lambert je u 20. minuti imao najbolju priliku za domaće, ali je njegov udarac pogodio prečku gola Howarda, a sedam minuta kasnije Howard je opet spašavao.

Veliku priliku iao je Southampton iu 38. minuti, ali udarac Lamberta sa gol crte izbacuje Jelavić, a Howard je spasio svoj gol od  Lamberta u 43. minuti još jednom dobrom rekacijom, te se na poluvrijeme otišlo bez golova.

Everton je bolje otvorio drugo poluvirijeme. Artur Boruc je prvo u 51. minuti dobro odbranio udarac Fellainija, a Belgijanac je prijetio i minut kasnije, ali je ponovo Boruc fantastično reagovao. Poljski golman je spašavao i u 68. minuti nakon šuta Anichebea, a potom je prijetio i Mirallas, ali bez uspjeha. 

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, te su oba tima osvojila po jedan bod.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.