Ima neko i ko brani Allegrija: Čovjek čini čuda, nema kvalitete, posebno u veznom redu

Evra stao na Allegrijevu stranu

Ima neko i ko brani Allegrija: Čovjek čini čuda, nema kvalitete, posebno u veznom redu

E. Ganibegović

Juventus je sinoć doživio novu blamažu u Ligi prvaka.

Nakon 1:1 u prvoj utakmici, u revanšu osmine finala igranom u Torinu Villarreal je slavio uvjerljivu pobjedu od 0:3 pogocima Morena, Torresa i Danjuma u razmaku od 78. do 92. minute i tako Staru damu ostavio bez četvrtfinala.

Jasno, nakon toga uslijedile su brojne kritike na račun svih u Juventusu, a kako to obično biva najviše se prstom upire u trenera, u ovom slučaju Massimiliana Allegrija.

Ipak, ima neko i ko je stao u njegovu odbranu, a u pitanju je bivši fudbaler Juventusa, francuski bek Patrice Evra.

"Razočaran sam licem koje je Juventus pokazao večeras (sinoć, op.a). Također, moram reći da Allegri čini čuda jer nema kvalitete u ovoj ekipi, pogotovo u veznom redu. Imali smo Marchisija, Vidala, Pirla... Danas nisam vidio da je Arthur nešto napravio", rekao je Evra i dodao:

"U fudbalu je jedna stvar jako bitna. Ako propustite četiri velike prilike u Ligi prvaka plaćate cijenu toga, a poslije je teško oporaviti se. Juve nije pokušao dobiti ovaj meč. U prvom poluvremenu jesu, ali u drugom poluvremenu su napravili pet dodavanja prije nego što je Cuadrado primio loptu."

Oglasi

Juventusu još preostaje da ove sezone preko Serije A izbori nastup u Ligi prvaka, a u igri su i za osvajanje Kupa Italije s obzirom na to da su došli do polufinala takmičenja.

Podsjetimo, Evra je član Juventusa bio od ljeta 2014. godine kada je stigao iz Manchester Uniteda, pa sve do januara 2017. godine kada odlazi u Marseille.

Za Juventus je odigrao 82 utakmice, postigao tri gola i upisao sedam asistencija, a sa Starom damom je tri puta bio prvak Italije, dva puta osvojio Kup i jednom Superkup Italije, a igrao je i u finalu Lige prvaka 2015. godine kada ih je s 3:1 pobijedila Barcelona.

Cuadrado: Ne postoji izgovor

Navijači Juventusa su odmah nakon utakmice zasuli cijeli tim svojim kritikama, a na meti se najviše našao trener Massimiliano Allegri koji ponovo nije uspio s Juventusom napraviti ništa bitno u Ligi prvaka.

Allegri je nakon utakmice izjavio da je njegov tim dobro odigrao i da ne bi uopšte mijenjao taktiku za ovaj meč i pristup koji su imali njegovi igrači.

No, jasno je da je atmosfera u svlačionici sada još više poljuljana nakon novog očajnog rezultata Juventusa, a prvi koji se na neki način suprostavio Allegriju bio je Juan Cuadrado.

Kolumbijcu nije drago što su mnogi toliko kritikovali igrače i što je Allegri ponajviše branio svoju taktiku.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Znam da ne postoji izgovor za ovo večeras i fudbal je ponekad jednostavno takav. Pokušali smo da uradimo sve ono što je trener tražio od nas i igrali smo taktikom koju je on odredio prije utakmice. Svaki igrač je dao svoj maksimum i naravno da smo uzrujani što smo ispali", rekao je Cuadrado i dodao.

"Ne bih komentarisao neke druge izjave i potrebno je da okrenemo stranicu i da se sada fokusiramo na Seriju A i Kup Italije. Jeste nam teško sada, ali već sutra treba da zaboravimo ovu utakmicu".

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

irnes4
Imam tu neku predstavu u glavi svojoj da ce alegri ostati i sljedecu sezonu ,a da ce onda 2023 uprava dovesti guardiolu i da ce mu dati keš i slobodu na raspolaganje ,svakako mu ugovor istjece 2023 Otkako navijam i pratim juventus nisam vidio Agnelija onakvog crvenog sa cigaretom ustima ,a mjenjat ce nesto garant
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi