Evra se prisjetio djetinstva: Ispred supermarketa sam prosio, bilo je zaista teško

Bio je veoma iskren

Evra se prisjetio djetinstva: Ispred supermarketa sam prosio, bilo je zaista teško

S. Mlaćo

Nekadašnja zvijezda Manchester Uniteda Patrice Evra prisjetio se svog djetinjstva. Ističe da je bilo voema teško, te da je u Parizu bio primoran da prosi.

"Biću iskren bilo je to teško djetinstvo. Imao sam mnogo braće i sestara nije bilo lako živjeti. Bio sam u Parizu na ulici, ponekad nismo imali novca za hranu. Ne plašim se da kažem da sam prosio ispred prodavnica. Bio sam ispred supermarketa i kada vidim nekog, zatražim mu novac. Neki su davali, neki ne", prisjetio je Evra.

Ističe da mu je to mnogo pomoglo u budućnosti. Vrijedno je radio kako bi stekao ono što sada ima.

"Uvijek sam i tada bio sretan. To me izgradilo kao čovjeka. Neki ljudi kada uspijete vide samo krajnji rezultat, a ja sam zapravo mnogo naučio na ulici. To mi je pomoglo da budem jači".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Evra je karijeru okončao u West Hamu, a nastupao je i za Juventus, Monaco, Marseille... Za reprezntaciju Francuske ubilježio je 81 nastup.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi