Evra u velikim problemima: Prijeti mu zatvorska kazna zbog homofobnih izjava

Francuz je sam sebi zakomplikovao život

Evra u velikim problemima: Prijeti mu zatvorska kazna zbog homofobnih izjava

S. Pašalić

Nedavne homofobne izjave Patricea Evre bi ga mogle skupo koštati.

Izvršni direktori PSG-a su, kako se navodi, bili ljuti zbog objavljivanja poruka na društvenim mrežama Evre nakon pobjede Manchester Uniteda protiv Parižana u Ligi prvaka.

"Pariz, vi ste obični pede***ne i pič.e!", poručio je Evra na Snapchat storyju tada.

"Igrali smo sa D ekipom. Ova djeca koja su igrala, ne bi mogla ni kopačke da mi čiste. Pa ti klinci još nemaju ni sper..!", kazao je Evra.

Vjeruje se da bi se 37-godišnjak mogao suočiti s do godinu dana iza rešetaka i kaznom od 40.000 eura ako bude proglašen krivim za homofobične uvrede.

Ipak, Evra se nakon toga izvinio zbog komentara u odvojenom videu nakon što je optužio francusku novinu da je cijelu priču "prenapuhala".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi