Dobra noć za bh. igrače: Hadžikadunić, Pirić, Miličević i Radeljić u grupnoj fazi Evropa lige

Revanš susreti play.offa

Dobra noć za bh. igrače: Hadžikadunić, Pirić, Miličević i Radeljić u grupnoj fazi Evropa lige

A. Beganović

AEK Larnaca, Ludogorets, HJK, Fenerbahče, Omonia, Sheriff i Malmo plasirali su se u grupnu fazu Evropa lige.

Nakon što su u prvom susretu rezultatom 2:1 savladali Dnipro, fudbaleri AEK Larnace su i u revanš susretu bili bolji od ukrajinske ekipe. Slavili su 3:0, a susret je obilovao mnogobrojnim prilikama s obje strane, no Ukrajinci nisu uspjeli otključati mrežu, danas raspoloženog Pirića koji je imao šest intervencija. Pogotke za AEK su postigli Gyursco, Rafa Lopes i Englezou.

Pirić i Miličević osim plasmana u grupnu fazu "podebljali" su i svoje bankovne račune s obzirom da su za plasman u grupnu fazu Evropa lige imali premiju od 25.000 eura.

Nakon susreta nekadašnji golman Slobode i Zrinjskog bio je zadovoljan, a kratko je istakao: "Historijski uspjeh je plasman u grupnu fazu Evropa lige. Presrećni smo. Imamo sjajne uslove, vrhunskog trenera Josea Oltru koji je sigurno najzaslužniji za ovaj uspjeh. Naravno, dobra stvar je i što je klub zaradio dodatni novac plasmanom u grupnu fazu. Zadovoljan sam i svojim partijama u novom klubu, u odličnoj sam formi i radujem se novim okupljanjima u reprezentaciji", istakao je Pirić.

U duelu Sheriffa, čije boje brani nekadašnji mladi reprezentativac naše zemlje Stjepan Radeljić i Pyunika za kojeg nastupa bivši napadač Željezničara Luka Juričić, pitanje putnika u grupnu fazu Evropa lige odlučeno je nakon penala. Više razloga za slavlje imao je Radeljić, koji je i postigao odlučujući pogodak s bijele taćke.

Plasman u grupnu fazu osigurao je i Malmo koji je sa upupnih 5:1 savladao Sivasspor. Nakon pobjede 3:1 u prvom meču, u revanšu je Malmo slavio 2:0, a odličan posao za švedsku ekipu odradio je Dennis Hadžikadunić.

Grupnu fazu Evropa lige igrat će i Ludogorets koji je nakon produžetaka bio bolji od Žalgirisa (4:3), HJK koji je savladao Silkeborga (2:1), Fenerbahče koji je sa ukupnih 6:1 nadigrao Austriju iz Beča, te Omonia koja je sa ukupnih 4:0 nadigrala Gent.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije