Penali spriječili veliku senzaciju: Pirić odbranio, Miličević pogodio, ali nije bilo dovoljno
Foto: Screenshot

AEK ispao

Penali spriječili veliku senzaciju: Pirić odbranio, Miličević pogodio, ali nije bilo dovoljno

Eldar Ganibegović

Nakon iznenađujućih 1:1 u prvoj utakmici odigranoj u Danskoj prošle sedmice, AEK je večeras u Larnaki dočekao Midtjylland i imao pravo nadati se trećem pretkolu Lige prvaka i velikom iznenađenju. 

U dresu domaćina gledali smo Kenana Pirića na golu i Hrvoja Miličevića u defanzivnoj liniji, a oba reprezentativca BiH odigrala su po 120 minuta i na kraju se nisu radovali. 

Utakmica je krenula sjajno po kiparski tim. Prva prava akcija u devetoj minuti i vodstvo.

Imad Faraj je cetrirao na glavu Victora Olatunjija koji pogađa za vodstvo domaćeg tima.

Ipak, nije radost dugo trajala. Tri minute kasnije na semaforu je bilo 1:1, a pogodio je Dalsgaard nakon kornera koji je izveo Andersson.

Mnogo sreće za AEK u 34. minuti kada je Gustav Isaksen primio dobar pas u kaznenom prostoru, no njegov silovit šut odsjeo je na prečki.

Oglasi

Do kraja su napadali i jedni i drugi, no većih prilika nije bilo. Posljednji pokušaj ima oje Dalsgaard u petoj minuti sudijske nadoknade, no Kenan Pirić je to mirno odbranio i otišlo se u produžetke. 

Rezultat se nije promijenio niti nakon dodatnih 30 minuta igre, pa se pristupilo izvođenju penala gdje se gosti bolje snalaze i s 3:4 prolaze dalje. 

Prvi su šutirali Danci, Dreyer je bio vrlo siguran, a onda Altman pogađa prečku. Na otvaranju druge serije pogađa Sisto, iako je Pirić pogodio stranu. Na scenu zatim stupa Hrvoje Miličević i Zmaj je bio vrlo siguran.

Treća serija otvorena je kao i druga - gosti šutiraju, Pirić pogađa stranu, no lopta u mreži, Sorensen je pogodio. Precizan i Romo s druge strane za AEK.

Ni četvrta serija nije donijela pobjednika, Dyhr i Gama su pogađali. Meč loptu imao je Kaba, šutirao, no Kenan Pirić sjajno brani i ostavlja AEK u životu, koji nije dugo trajao, Gustavo je pogodio okvir gola i to je bio kraj.

U narednom pretkolu Midtjylland igra protiv velike Benfice, dok će AEK takmičenje nastaviti u trećem pretkolu Evropske lige.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Revanš drugog pretkola Lige prvaka:

AEK Larnaka - Midtjylland 1:1 (3:4 penali)

Top Komentari

Mowzilla
...i odmah prodaja u zimskom prelaznom roku...
2 0
DadiG
Ko je ovdje bio favorit pa sprijecena “senzacija”. Senzacija je da je “novinarima” na ovom portalu dopušteno da pišu
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi