Liverpool nije mogao do čuda u Bergamu, Bayer nastavlja sezonu bez poraza, slavlje u Rimu
FOTO: EPA

Evropa liga, revanš utakmice četvrtine finala

Liverpool nije mogao do čuda u Bergamu, Bayer nastavlja sezonu bez poraza, slavlje u Rimu

Haris Zilić

Odigrane su revanš mečevi četvrtine finala Evropa lige nakon kojih smo dobili učesnike polufinala, a nije nedostajalo uzbuđenja u večerašnjim revanš utakmicama.

Liverpool je nakon užasne prpošle sedmice i poraza na Anfieldu od Atalante 3:0 večeras u Bergamu tražio čudo.

Dobro je počelo za Redse, poveli su 0:1 u sedmoj minuti golom Salaha iz penala, međutim malo je ko vjerovao da će to biti jedini gol na utakmici.

Imali su Redsi prilika, imala je i Atalanta posebno u drugom poluvremenu, ali ostalo je 0:1 i Atalanta sa ukupnih 3:1 ide u polufinale Evropa lige.

U italijanskom okršaju Roma je i u revanšu bila bolja od Milana ovaj put rezultatom 2:1

Vučica je već u prvom poluvremenu "noakutirala" Rossonere. Za 1:0 pogodio je Mancini u 12. minuti utakmice, a za 2:0 Dybala u 22. minuti utakmice.

Oglasi

Roma je od 31. minute ostala sa igračem manje nakon isključenja Čelika, ali Milan je do kraja samo postigao počasni pogodak preko Gabbie u 85. minuti za konačnih 2:1 i Roma je prošla u polufinale sa ukupnih 3:1

Duel West Hama i Bayer Leverkusena završen je rezultatom 1:1, tako je Bayer Leverkusen nastavio niz bez poraza ove sezone u svm takmičenjima, a sa ukupnih 3:1 izabcio je West Ham i prošao u polufinale Evropa lige.

Na Velodromu borben meč odigrali su Marseille i Benfica koji je završen 1:0 tako da se tu otišlo u produžetke jer je Benfica prvi meč dobila sa 2:1. Nakon produžetaka ostalo je sve isto pa su pobjendika odlučili penali u kojima je bolji bio francuski tim i prošao u polufinale.

Revanš utakmice četvrtine finala Evropa lige:

Roma - Milan 2:1

Atalanta - Liverpool 0:1

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Marseile - Benfica 1:0 (3:2 nakon penala)

West Ham - Bayer Leverkusen 1:1

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosanskaSvedska
A jes lijepo kada manji klubovi pobjedzuju velke!
2 0
Baron22
Atalanta Bergamo !!!!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi