Fudbaler Atalante rukom zaustavio loptu, odluka sudije šokirala Redse

Diaz bio u izglednoj prilici

Fudbaler Atalante rukom zaustavio loptu, odluka sudije šokirala Redse

Haris Zilić

Liverpool na poluvremenu revanš utakmice četvrtine finala Evropa lige vodi u Bergamu protiv Atalante sa 1:0 i tako su smanjili prednost italijanskog tima na 3:1 u ukupnom zbiru jer je Atalanta prvi meč na Anfieldu dobila rezultatom 3:0.

Salah je doveo Redse u vodstvo u sedmoj minuti utakmice pogotkom iz penala, a nakon toga imao je Liverpool još dvije dobre prilike da postigne drugi gol.

U šansama su bili Diaz i Salah, no ostalo je 0:1.

U finišu prvog poluvremena stvari su se mogle totalno preokrenuti u korist Liverpoola, ali je francuski sudija Francois Letexier progledao kroz prste domaćinima.

Jednu dugu loptu koja je išla prema Luisu Diazu fudbaler Atalante Isak Hien je zaustavio rukom.

Oglasi

Obzirom da bi Diaz išao jedna na jedan sa golmanom da je primio loptu, fudbaleri Liverpoola su tražili crveni karton za Hiena.

Međutim, sudija iz Francuske je samo pokazao žuti karton domaćem fudbaleru.

U Liverpoolu su bili razočarani i na momente šokirani ovom odlukom, a još je interesantnije da se ni VAR nije oglasio, iako je situacija bila diskutabilna.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Do kraja je ostalo još 45 minuta, ako Liverpool u nastavku psotigne također brz pogodak do kraja bi mogli gledati pravu dramu, dok bi gol Atalante vjerovatno riješi osve dileme u ovom dvomeču.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi