Evropljanin prvi put dobitink priznanja za najbolji gol Svjetskog prvenstva

Benjaminu Pavardu pripala prestižna titula

Evropljanin prvi put dobitink priznanja za najbolji gol Svjetskog prvenstva

Svjetsko prvenstvo u Rusiji je iza nas. Turnir je ponudio mnoštvo neizvjesnih utakmica, sjajnih poteza i prelijepih golova. Ipak, remek-djelo Benjamina Pavarda je proglašeno najboljim golom Mundijala u Rusiji.

Svakako se svi dobro sjećaju golčine koju je Pavard postigao sjajnim udarcem sa distance za izjednačenje njegove Francuske protiv Argentine u duelu osmine finala. Pavard je tada pogodio za 2:2, da bi Francuska na kraju slavila protvi Gaučosa sa 4:3.

FIFA je danas objavila rezultate glasanja za najbolji gol Mundijala, Pavardov je iza sebe ostavio 17 drugih sjajnih pogodaka. Na drugom mjestu se našao majstorski slobodnjak Kolumbijca Juana Quintera protiv Japana, dok je Modrićev dalekometni projektil protiv Argentine zauzeo treće mjesto.

Inače, ovo je prvi put da je jedan Evropljanin strijalac najboljeg gola Mundijala od 2006. godine, kada je FIFA uvela priznanje za najbolji gol Svjetskog prvensta.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Tako je 2006. godine strijalac najboljeg gola na SP-u bio Argentinac Maxi Rodriguez, četiri godine kasnije je to učinio Diego Forlan, dok je Mundijal 2014. godine obilježio sjajni volej Jamesa Rodrigueza (Kolumbija).

Top Komentari

Red Bull
i ja sam glasao za ovaj gol. novi bavarac. :ljepota:
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti