Mbappe zbog bizarne povrede umalo propustio polufinale Mundijala

Kao Canizares nekada

Mbappe zbog bizarne povrede umalo propustio polufinale Mundijala

E. Čaušević

Reprezentacija Francuske osvojila je zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Rusiji nakon pobjede u finalu protiv Hrvatske sa 4:2.

Trikolori su opravdali ulogu favorita na Mundijalu u Rusiji i po drugi put u svojoj historiji postali su prvaci svijeta. Francuska je pokazala da ima sjajnu generaciju koja će na sceni biti još dugo vremena, a izdvojio se fantastički Kylian Mbappe koji je izabran za najboljeg mladog igrača SP-a.

Mbappe je odigrao nekoliko sjajnih utakmica i postao je najmlađi francuski igrač koji je dao gol na Mundijalu. Nakon Pelea on je postao prvi tinejdžer koji je dao gol u finalu Svjetskog prvenstva i sigurno da je pred njim blistava karijera.

Ipak, malo ko je znao da je Mbappe u polufinalu protiv Belgije igrao povrijeđen. L'Equipe je objavio danas da je Mbappe imao povredu leđa koju je zadobio na zaista bizaran način. Francuski napadač je osjetio bol u leđima dok se tuširao, odnosno dok je pokušao da uzme s police svoje stvari.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ipak, u ekipi Francuske su vješto to krili i Mbappe je igrao protiv Belgije, a i nekoliko dana protiv Hrvatske. Ljekarski tim je obavio svoj posao na najbolji način i to se isplatilo Francuzima koji su došli na krov svijeta.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi