Sead Kolašinac u startnih 11 u finalu Evropske lige!

Atalanta protiv Leverkusena

Sead Kolašinac u startnih 11 u finalu Evropske lige!

Eldar Ganibegović

Večeras se igra finale Evropske lige. Sastaju se Atalanta i Bayer Leverkusen, a u početnoj postavi italijanskog tima nalazi se i Sead Kolašinac.

Večeras od 21:00 sati se na Aviva stadionu u Dablinu, glavnom gradu Republike Irske, igra finale Evropske lige između Atalante i Bayer Leverkusena.

Atalanta ovu utakmicu dočekuje u nešto lošijem raspoloženju jer je prije nekoliko dana izgubila finale Coppa Italije protiv Juventusa (1:0), a Liga prvaka još nije obezbijeđena što može biti riješeno već večeras.

S druge strane novi prvak Njemačke koji je sezonu od 34 kola u Bundesligi završio bez ijednog poraza. Nema poraza uopšte u sezoni u svim takmičenjima.

Bayer Leverkusen će sigurno loviti trostruku krunu jer za nekoliko dana protiv Kaiserslauterna igra finale DFB-Pokala i blagi je favorit u večerašnjoj utakmici.

Poznati su i sastavi timova, a ono što nas u Bosni i Hercegovini svakako najviše raduje jeste povratak Seada Kolašinca koji nije igrao na pet utakmica još od gostovanja Marseilleu 2. maja i to zbog povrede.

Oglasi

Atalanta (3-4-3): Musso; Kolašinac, Hien, Djimsiti; Ruggeri, Koopmeiners, Ederson, Zappacosta; Lookman, De Ketelaere, Scamacca.

Bayer Leverkusen (3-4-2-1): Kovar; Tapsoba, Tah, Stanišić; Hicapie, Palacios, Xhaka, Frimpong; Wirtz, Grimaldo; Adli.

Glavni sudija ove utakmice je Istvan Kovacs iz Rumunije. Pomagat će mu Vasile Marinescu i Ovidiu Artene, obojica iz Rumunije. Četvrti sudija je Slovak Ivan Kružliak.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Pol van Boekel iz Nizozemske glavni je u VAR sobi, a pomagat će mu Rumun Catalin Popa i njegov sunarodnjak Rob Dieperink.

Podsjetimo, Benjamin Tahirović je prošle sezone s Romom poražen u finalu Evropske lige i to od Seville, a vidjet ćemo može li večeras jedan bh. fudbaler osvojiti trofej u ovom takmičenju. 

Top Komentari

Pajkan
Hajmo Sejo!!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi