Ezequiel Lavezzi objavio kraj karijere!

Argentinac se penzionisao

Ezequiel Lavezzi objavio kraj karijere!

M. Šljivak

Argentinski fudbaler Ezequiel Lavezzi objavio je kraj karijere.

Ovaj 34-godišnjak odlučio je da kaže zbogom fudbalu, a oprostio se u dresu kineskog kluba Hebei China Fortune.

Iako je sigurno mogao igrati još koju godinu, posebno u Kini, odlučio je da je dosta i objavio je kraj karijere.

"Ovo su bile očaravajuće godine. Godine obilježene učenjem, jedinstvenim trenucima i mnogim uspomenama koje će zauvijek ostati u mom srcu. Zahvalan sam svima koji su bili uz mene na ovom putovanju. Sa velikim zadovoljstvom kažem zbogom jednoj nevjerovatnoj fazi života. Bilo mi je zadovoljstvo", poručio je Lavezzi.

Lavezzi je najbolje dane svoje karijere proveo igrajući za Napoli i PSG, a početkom 2016. godine sve je iznenadio odlukom da karijeru nastavi u dalekoj Kini.

Ponikao je u omladinskim kategorijama Boce Juniors, ali je kao profesionalac debitovao za Estudiantes. U karijeri je igrao još za Genovu, San Lorenzo, Napoli, PSG i Hebei Fortunu.

Odigrao je i 51 utakmicu za selekciju Argentine, te je postigao devet golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi