Everton se provukao protiv drugoligaša, historijska pobjeda šestoligaša Chorleyja

FA kup

Everton se provukao protiv drugoligaša, historijska pobjeda šestoligaša Chorleyja

E. Škorić
Teme:

U subotu su u Engleskoj igrani mečevi FA kupa.

Iako je bio veliki favorit, Everton je tek nakon produžetke pobijedio Rotherham, ekipu iz dna Championshipa.

Tosun je u devetoj bio strijelac za 1:0 Evertona, no nakon toga domaći su zaspali, Rotherham bio bolji i zasluženo došao do 1:1 u 56. minuti, kada je Olosunde bio strijelac.

U 86. minuti Tosun postiže novi gol, no slavlje je kratko trajalo, pošto je iz VAR sobe javljeno da je Turčin bio u ofsajdu prilikom centaršuta Jamesa Rodrigueza.

Na početku prvog produžetka Doucoure je postigao gol i odveo Everton u narednu rundu takmičenja.

Norwich je bio bolji od Coventryja s 2:0 i to pogocima u prvih sedam minuta. Prvo je McLean pogodio za 1:0, a minutu kasnije Hugill je bio strijelac. Zanimljivo da do kraja više nije pao nijedan gol.

Luton je golom Moncura izbacio Reading, dok je s 1:0 Nottignham bio bolji od Cardiffa, a pravu senzaciju priredio je Chorley, koji je s 2:0 pobijedio Derby.

Chorley je inače engleski šestoligaš i prvi je tim iz te razine engelskog nogometa koji je izbacio neku od ekipa iz 1. ili 2. lige u zadnjih 30 godina. Posljednji put je to uradio Woking 1991. godine, kada je pobijedio WBA s 4:2.

Top Komentari

Alen23
Dan kladionica WBA opet ce ispast
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti