Perfektna odbrana i čudesni Souček za pobjedu West Hama na Goodison Parku
Foto - EPA

Trijumf Čekićara

Perfektna odbrana i čudesni Souček za pobjedu West Hama na Goodison Parku

M. Šljivak

Everton je u prvoj utakmici Premiershipa u 2021. godini na Goodison Parku dočekao West Ham, a na kraju su u ovom dosta slabom meču gosti slavili rezultatom 1:0.

Izuzetno skroman meč viđen je u duelu ova dva kluba. Prvo poluvrijeme nije donijelo gotovo ništa, a jedino što se može spomenuti je pokušaj Bernarda za domaće, ali promjene rezultata nije bilo.

Ni u nastavku meča nije viđena ljepša utakmica. Creswell je za goste pokušao u 61. minuti, Pickford je odbranio, a sa druge strane su Čekićari perfektnom odbranom onemogućili domaćim da naprave išta u fazi napada.

A onda u 86. minuti šok za Everton. Fenomenalni Tomas Souček se fantastično snalazi nakon jedne odbijene lopte u kaznenom prostoru i pogađa mrežu Evertona za vodstvo gostiju od 0:1.

To je na kraju bio i konačan rezultat meča. Souček je ponovo junak svog kluba i West Ham je osvojio važna tri boda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 17. kolo:

Everton - West Ham 0:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi