Golijada na Anfieldu u utakmici punoj emocija
(AP Photo/Jon Super)

Liverpool nastavlja put u FA Cupu

Golijada na Anfieldu u utakmici punoj emocija

H. Zilić

U četvrtom kolu FA Cupa snage na Anfieldu odmjerile su ekipe Liverpoola i Norwicha. Viđena je golijada, Redsi su slavili sa 5:2, ali susret je počeo emotivno.

Ovo je bila prva utakmica Liverpoola nakon što je Jurgen Klopp u petak izjavio da napušta ekipu na kraju sezone.

Prije početka utakmice bilo je dosta emotivno na Anfiledu. Cijeli svijet priča o suzama Jurgena Kloppa pred početak ove utakmice koja se igra na Anfieldu.

Naime, Klopp je sjedio na svojoj klupi, a onda je na razglas puštena kultna pjesma "You'll Never Walk Alone".

Navijači su pjevali u glas a kamere su snimale Kloppa koji nije izdržao, te je pustio suzu.

Oglasi

Nako toga utakmica je ponudila golove, lepršavu igru s obje strane i zaslužen trijumf Liverpoola sa pomenutih 4:2.

U 16. minuti Jones je postigao gol za vodstvo svoje ekipe na ovom susretu. Ipak, Norwich uspijeva da preko Gibsona dođe do poravnanja. Igrala se 22. minuta kada su postigli gol za 1:1.

Samo šest minuta kasnije Liverpool je ponovo imao vodstvo, a ovaj put gol je postigao Nunez i 2.1 je bio rezultat prvog poluvremena.

U nastavku treći gol u mrežu Norwicha u 53. minuti za 3.1 pogodio je Diogo Jota.Liverpool se tu nije zaustavio i u 63. minuti Van Dijk pogađa za velikih 4:1.

Gosti su do kraja ublažili poraz, a sjajan pogodak u 69. minuti postiže Sainz za 4:2, da bi u četvrtoj minuti sudijske nadoknade konačnih 5:2 postavio Gravenberch.

FA Cup, 4. kolo:

Liverpoola - Norwich 5:2

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi