Evropa u nevjerici gleda haos iz Engleske: Utakmica prekinuta, navijači krvavi, policija na terenu

Utakmica FA Cupa

Evropa u nevjerici gleda haos iz Engleske: Utakmica prekinuta, navijači krvavi, policija na terenu

H. Zilić

Nemile scene obilježile su utakmicu četvrtog kola engelskog FA Cupa između WBA i Wolverhampton, a poznato je da je to lokalni derbi koji donese veću dozu adrenalina.

Ipak, navijači su danas pomjerili sve granice i utakmica je bila prekinuta 15 minuta u samom finišu.

Na tribinama je izbila velika tuča, a policija i redari imali su pune ruke posla.

Epilog svega je nekoliko povrijeđenih navijača od kojih su neki doživjeli i teže povrede. Jedan navijač je krvave glave napustio teren uz pratnju policije.

Oglasi

Scene iz Engleske šokirale su sve pogotovo jer je riječ o utakmici FA Cupa, ali i činjenici da se Englezi posljednjih godina dobro bore sa huliganstvom na samim stadionima.

Sigurno klubove čekaju kazne, a navodno su prvi nered izazvali gostujući navijači. Igrači oba tima su sve gledali u nevjerici.

Utakmica je bila borbena, sa dosta dobrih poteza, prilika, ali na kraju je to sve otišlo u drugi plan.

Dodajmo da je utakmica privedena kraju, Wolverhampton je kao gost slavio sa 2:0 golovima Neta iz 38. i Cunhe iz 78. inute susret i Vukovi će tako biti u žrijebu za peto kolo FA Cupa.

Top Komentari

Drakula
J ebo te fudbal bez ovog. Fudbal bez huliganstva bio bi ko bočanje sport
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi