Nikom Kloppov odlazak nije teško pao kao Van Dijku - Izjava Nizozemca izazvat će buru emocija
Van Dijk dao je emotivnu izjavu nakon što je Klopp saopštio da odlazi.

Defanzivcu nije drago

Nikom Kloppov odlazak nije teško pao kao Van Dijku - Izjava Nizozemca izazvat će buru emocija

Eldar Ganibegović

Jurgen Klopp šokantno je jučer saopštio da nakon ove sezone napušta Liverpool. Čini se da niko od igrača Liverpoola nije dao emotivniju izjavu od Virgila van Dijka.

Navijače Liverpoola jučer je zatekla jako tužna i teška vijest. Njemački stručnjak Jurgen Klopp saopštio je da na kraju sezone odlazi iz kluba.

On je imao ugovor s Liverpoolom do ljeta 2026. godine, odnosno za još naredne dvije sezone. Nešto je u njemu očito prelomilo i ugovor neće odraditi do kraja.

Virgil van Dijk: "Teško je to prihvatiti"

Nizozemski defanzivac stigao je u Liverpool za vrijeme Kloppovog mandata. On je stigao iz Southamptona 2018. godine za čak 85 miliona eura.

S Liverpoolom je osvojio, između ostalog, Ligu prvaka i Premier ligu, te se isprofilisao u jednog od najboljih stopera na svijetu. Njemu je Kloppova odluka jako teško pala.

Dao je Van Dijk emotivan intervju. Sigurno je da će zbog njegove izjave "prokuhati" emocije kod mnogih navijača Liverpoola.

Oglasi

"Teško je to prihvatiti, jer on toliko znači nama, meni, klubu, Premier ligi. Ali on je odluku donio za sebe i svoju porodicu. Uvijek će biti teško i sigurno je bilo. Da, rekao nam je nasamo, naravno.

Kao što sam rekao, to je teška odluka, ali naš način razmišljanja je da se fokusiramo na ono što moramo da uradimo. Imamo još mnogo ciljeva za postizanje ove godine i zašto ne bismo završili sezonu sa trofejima za njega?

Svi želimo da postignemo toliko toga i taj mentalitet postoji od početka. Možda će nam čak dati dodatni poticaj da posljednji dio sezone, njegov posljednji u klubu, bude najbolji koji je ikada imao. To je ono čemu težimo", rekao je Virgil van Dijk, a prenosi liverpoolfc.com.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Liverpool je još uvijek u igri za sva četiri trofeja. Ušao je u finale EFL Cupa, u Premier ligi je vodeći ispred Manchester Cityja, u FA Cupu je u 1/16 finala i igrat će protiv Norwicha, dok ga u osmini finala Evropske lige čeka neko iz 1/16 finala ovog takmičenja. 

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi