Prošao City, Lampard debitovao pobjedom i razočarao Begovića, dalje ide i Vrančićev Stoke

FA Cup

Prošao City, Lampard debitovao pobjedom i razočarao Begovića, dalje ide i Vrančićev Stoke

E. Ganibegović

U terminu od 16 sati odigrani je osam utakmica 1/16 finala FA Cupa.

Frank Lampard pobjedom je debitovao na klupi Evertona. Pogocima Mine, Richarlisona, Holgatea i Townsenda s 4:1 je izbačen Brentford, no Asmir Begović nije dobio priliku da brani. Ispred njega je i u kupu bio Jordan Pickford. Toney je postigao jedini gol za goste.

Manchester City je s 4:1 savladao Fulham. Gosti su poveli u 4. minuti preko Carvalha, ali već u 13. bilo je 2:1 za Građane. Gundogan je pogodio u 6., a Stones u 13. minuti. U drugom poluvremenu Mahrez pogađa dva puta i odvodi svoj tim dalje.

Dalje je prošao i Stoke City koji je pogocima Maje i Browna s 2:0 savladao Wigan. Povremeni reprezentativac BiH Mario Vrančić opravdano je bio odsutan zbog povrede.

Crystal Palace je istim rezultatom pogocima Guehija i Olisea izbacio Hartlepool, Huddersfield je s minimalnih 1:0 golom Holmesa bio bolji od Barnsleyja, kao i Norwich koji je pogotkom McCleana slavio kod Wolvesa.

Ward i Jones bili su strijelci dva pogotka Peterborougha koji je s 2:0 izbacio QPR.

Oglasi

Produžetke ćemo gledati na utakmici Southampton - Coventry, nakon što je regularnih 90 minuta završeno bez pobjednika, 1:1. 

Podsjetimo, ranije danas Chelsea i West Ham su teškom mukom nakon preokreta i produžetaka izbacili niželigaše Plymouth odnosno Kidderminster.

Od 18:30 na rasporedu je meč Cambridgea i Lutona, dok od 21 sat Tottenham dočekuje Brighton.

FA Cup, 1/16 finala:

Crystal Palace - Hartlepool 2:0
Everton - Brentford 4:1
Huddersfield - Barnsely 1:0
Manchester City - Fulham 4:1
Peterborough - QPR 2:0
Stoke City - Wigan 2:0
Wolves - Norwich 0:1
Southampton - Coventry 1:1 (produžeci)

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi