Lampardove kazne najjače su na svijetu: Igrač kažnjen jer je vezao pertle
Foto - EPA

Nema stajanja kod Franka

Lampardove kazne najjače su na svijetu: Igrač kažnjen jer je vezao pertle

Midhat Šljivak

Frank Lampard preuzeo je ekipu Evertona.

Legendarni fudbaler će na Goodison Parku imati novi izazov i pokušati preokrenuti sezonu Karamela.

Lampard je po dolasku uveo nova pravila ponašanja za fudbalere i svako kršenje će biti sankcionisano finansijski.

Engleski mediji navode da je jedan od fudbalera Evertona već dobio kaznu i to jer je na treningu stao kako bi vezao pertle.

"To je vjerovatno najskuplje vezanje pertli u historiji, ali igrači sada znaju da se moraju držati pravila", rekao je engleskim medijima izvor iz kluba.

Nije poznato koliko je nesretni fudbaler izdvojio novca za vezanje pertle tokom treninga, ali i ostala pravila su poprilično rigorozna.

Kašnjenje na trening ili sastanak te kršenje dres koda donosi kaznu od 1000 funti, korištenje mobitela tokom sastanka 2000 funti, a izbjegavanje povratka s putovanja zajedno s ekipom koštat će igrače 5000 funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Igrači su uznemireni zbog činjenice da se s utakmica moraju vraćati s ostatkom ekipe. Neki od njih vole biti sami, naročito nakon poraza. Međutim, Lampard je rekao da će ovakve kazne pomoći timu da se digne iz ponora i da napravi iskorak".

Svi igrači koji su kažnjeni donose keš na stol Franka Lamparda, a menadžer Evertona ga potom uplaćuje u dobrotvorne svrhe.

Top Komentari

bk123
evo nek jednu kaznu uplati na moj žiro račun
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi