Liverpool i Tottenham sigurni protiv trećeligaša, Leeds eliminisan, dalje idu Vrančić i Stoke
FOTO: EPA

FA Cup

Liverpool i Tottenham sigurni protiv trećeligaša, Leeds eliminisan, dalje idu Vrančić i Stoke

Haris Zilić
Teme:

U današnjim duelima nije bilo velikih iznenađenja kao jučer, ali neki od favorita su se malo mučili.

Tottenham je savladao trećeligaša Morecambe sa 3:1, a sličnu situaciju je imao i Liverpool koji sa podmlađenim timom 4:1 savladao također trećeligaša Shwersbury. I Tottenham i Liverpool su u ovim mečevima gubili sa 0:1.

U duelu timova iz Premiershipa West Ham je bio bolji od Leeds Uniteda sa 2:0, a golove su postigli Lanzini u 34. minuti i Bowen u četvrtoj minuti sudijske nadoknade.

Wolverhampton je bio siguran protiv Sheffield Uniteda rezultatom 3:0, dok je Stoke City našeg Marija Vrančića sa 2:0 bio bolji od Leytona. Vrančić je u igru ušao u 71. minuti.

Norwich je u gostima savladao Charlton sa 0:1, a dok je Luton bio ubjedljiv protiv Harrogatea sa 4:0.

Duel Cadriffa i Prestona okončan je rezultatom 1:1 i otišao je u produžetke.

Današnji program FA Cupa okončat će Nottingham i Arsenal, a duel se igra od 18:10.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi