FA Kup ludilo - Manchester City razbio Huddersfield, Wrexham nastavlja da živi bajku
FOTO: EPA

Zanimljivi rezultati

FA Kup ludilo - Manchester City razbio Huddersfield, Wrexham nastavlja da živi bajku

Esmer Oštraković

Jako dobar dan bio je za navijače Manchester Cityja koji su uživali u utakmici FA Kupa u kojoj je njihov tim sa 5:0 savladao Huddersfield.

Pitanje pobjednika bilo je riješeno već nakon uvodnih 45 minuta utakmice kada je domaćin imao prednost od 2:0.

Strijelci su u završnici prvog poluvremena bili prvo Foden, a zatim Alvarez, a još tri gola dodali su domaći u drugom dijelu utakmice.

Prvo je Bobb u 58. minuti pogodio za 3:0, a nakon toga ponovo se u listu strijelaca upisao Foden. Konačan rezutat postavio je Doku u 74. minuti.

Luton je na svom terenu bio favorit protiv Boltona, ali utakmica je završena bez pobjednika i igrat će se ponovljeni susret, ali će Bolton ovaj put biti domaćin.

Blackpool je bio jako blizu iznenađenja na gostovanju kod Nottingham Foresta. Imali su prednost od 2:0 nakon prvog poluvremena, ali je utakmica završena remijem.

Oglasi

Gabriel u 25. i Morgan u 27. minuti postigli su golove za vodstvo gostiju od 2:0. Dominguez je u 39. minuti smanjio na 2:1, a konačan rezultat je u 56. minuti postavio Gibbs-White.

Leeds je bio favorit na gostovanju kod Peterborougham i to su potvrdili i na terenu. Slavili su na kraju sa visokih 3:0.

Ampadu je u 34. minuti doveo goste u vodstvo, a njihovu prednost duplirao je Bamford golom u 47. minuti.

Konačan rezultat postavio je Ampadu svojim drugim golom na ovom susretu, a postigao ga je u 90. minuti.

Wrexham je izborio prolaz u narednu rundu takmičenja pobjedom u gostima kod Shrewburyja. Jedini gol postigao je O'Connor u 72. minuti.

WBA je na svom terenu sa 4:1 slavio protiv Aldershota. Chalobah, Malcom i Dike pogađali su u prvom poluvremenu za domaći tim.

U završnici utakmice viđena su još dva gola. Prvo je Fellows povisio na 4:0, a u 95. minuti gosti su do utješnog gola stigli preko Braya.

West Ham je kiksao na svom terenu protiv Bristola. Imali su prednost od 4. minute kada je Bowen postigao gol.

Gosti su do poravnanja došli u 61. minuti preko Conwaya, a taj rezultat je na kraju ostao do kraja susreta.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi