Nema oprosta na Ostrvu: Portugalski stručnjak komentarisao suđenje, sada ga čeka kazna
FOTO: EPA

Nije štedio riječi, ali...

Nema oprosta na Ostrvu: Portugalski stručnjak komentarisao suđenje, sada ga čeka kazna

H. Zilić

Dosta prašine se podiglo nakon utakmce četvrtine finala FA Cupa između Manchester Uniteda i Fulhama koja je okončana tirjumfom Crvenih đavola rezultatom 3:1.

Bilo je svega u ovom duelu, a Fulham je meč završio sa devet igrača.

Prvo je isključen Willian u 71. minuti, a minut kasnije i Mitrović zbog nesportskog ponašanja.

Ovo sve je razljutilo trenera londonskog tima Marca Silvu koji je prigovarao sudijama, na kraju je i on zaradio crveni karton.

Međutim to nije kraj mukama za portugalskog stručnjaka na klupi Fulhama.

FA je odlučio da kazni Silvu, a danas su izdali i saopštenje.

Oglasi

"Marco Silva optužen je za nedolično ponašanje zbog komentara koje je dao na konferenciji za novinare nakon utakmice Man Uniteda. Navodno je da njegovi komentari predstavljaju pristrasnost i dovode u pitanje integritet službenog lica utakmice i dovode fudbalsku igru na loš glas. Bilo kakvi komentari na račun sudija i slućbenih lica neće biti dozvoljeni", stoji u saopštenju FA.

Marco Silva je bio ljut na pomenutoj press konferenciji i nije štedio riječi.

Posebno je ispalio "vatru" na glavnog arbitra pomenute utakmice Crisa Kavanagha.

FA je i ranije upozoravao trenere, ali i igrače da će svaki vid omalovažavanja ili komentarisanja sudijskih odluka biti predmetom rasprave Dsicplinske komisije.

Silva je očigledno na Old Traffordu izgubio živce, a nije se mogao smiriti ni nakon utakmice i sada će morati da nosi sankcije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi