Mitroviću prijeti žestoka kazna, ali su jučer svi vidjeli ko je u Engleskoj veliki, a ko mali klub!

Nemaju isti kriterij

Mitroviću prijeti žestoka kazna, ali su jučer svi vidjeli ko je u Engleskoj veliki, a ko mali klub!

E. Čaušević

Srbijanski napadač Aleksandar Mitrović zgrozio je Englesku svojim ponašanjem na jučerašnjoj utakmici Manchester United - Fulham jer je odgurnuo glavnog sudiju zbog čega je dobio direktan crveni karton i sigurno će biti žestoko kažnjen. No, mnogi smatraju da se jučer najbolje vidjela razlika između velikih i malih klubova u Engleskoj.

Manchester United je u jučerašnjem meču četvrtfinala FA Kupa na svom terenu uspio da pobijedi Fulham sa 3:1 i plasira se u polufinale ovog takmičenja, a meč na Old Traffordu obilježio je skandal iz drugog poluvremena.

Kod rezultata 1:1 londonski klub ostao je bez čak dvojice igrača koji su u svega minut dobili direktne crvene kartone što je na kraju i presudilo u ovoj utakmici.

Prvo je "pocrvenio" Willian koji je igrao rukom i spriječio gol Uniteda, a sudija je nakon VAR snimka svirao penal za domaće što je izazvalo bijes gostiju.

Nakon toga crveni je dobio i trener Marco Silva, no potom je na scenu stupio Mitrović. Srbijanski napadač je žestoko negodovao sudiji Kavanaghu zbog te odluke, a potom je napravio izuzetno nepromišljen potez.

Mitrović je odgurnuo glavnog sudiju, a on mu je odmah bez mnogo razmišljanja dao direktan crveni karton i pokazao put ka svlačionici.

Oglasi

U Engleskoj bruje o potezu srbijanskog napadača i vjeruju da će Mitrović biti zbog toga žestoko kažnjen. Navodno, Mitroviću zbog ovog poteza prijeti žestoka suspenzija i čak bi mogao biti kažnjen na deset utakmica.

Međutim, mnogi tvrde da je jučerašnja situacija najbolje pokazala da sudije nemaju isti pristup prema svim klubovima. Mitrovića su već "razapeli" zbog ovog poteza i traže žestoku kaznu, a prije samo dvije sedmice vidjeli smo skoro identičnu situaciju.

To se desilo u okršaju Liverpoola i Manchester Uniteda na Anfieldu kojeg su Crveni đavoli izgubili sa 7:0, a zbog teškog poraza živce je u finišu meča izgubio Bruno Fernandes.

On je u jednoj situaciji negodovao zbog odluke pomoćnog sudije i čak ga je odgurnuo dok je prolazio pored njega, ali Portugalac tada nije dobio ni žuti karton niti bilo kakvu drugu opomenu do sudije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

I nekadašnji napadač Tottenhama, Darren Bent, je to jučer spomenuo i poručio je da je sramotno da se Bruno Fernandes izvukao, a zbog istog poteza Mitrović je dobio direktan crveni karton i vjerovatno će biti žestoko suspendovan zbog toga.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FudbalskiZnalac
Vidi se ko plaća sudije a ko ne
3 0
Mel_Glupson
Kolko god bio odbojan ovaj po****** mitrovic onaj miš klasuraš penandes mi je odvratniji.. tukao bi ga svaki dan gdje god ga sretnem... kujica mala portugalska
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi