Kompletan Stamford Bridge gleda, uzdiše i ne vjeruje očima u ono što se dešavalo na terenu
Chelsea nastavlja s jako lošim nastupima u Premiershipu i Fulham je odnio bod sa Stamford Bridgea (Foto: EPA)

Novi kiks Plavaca

Kompletan Stamford Bridge gleda, uzdiše i ne vjeruje očima u ono što se dešavalo na terenu

M. Šljivak

Chelsea je u 22. kolu engleskog Premiershipa na Stamford Bridgeu dočekao gradskog rivala Fulham, a na kraju u ovom uzbudljivom meču pogodaka nije bilo (0:0), ali je bilo dosta propuštenih šansi od strane domaćeg sastava.

Chelsea je uložio ogroman novac na pojačanja. Vlasnik Todd Boehly nije štedio i potrošio je preko 500 miliona funti. Večeras su se pojačanja našla u sastavu, ali ni oni nisu pomogli Plavcima da dođu do gola.

Kai Havertz je bio tragičar Chelseaja u prvom poluvremenu. Nijemac je imao dvije velike šanse koje nije iskoristio.

Prvo je Havertz nakon lijepe akcije loptu s nekoliko metara od gola poslao na tribine, a zatim je u nadoknadi prvog dijela sve napravio dobro, no stativa je zaustavila njegove napore da postigne pogodak.

U prvom poluvremenu Fulham je imao dobru šansu preko Andreasa Pereire. Kepa Arrizabalaga je to dobro odbranio, pa je nakon 45 minuta igre bilo 0:0.

Nastavak očekivano donosi ofanzivu Chelseaja. Enzo Fernandez, Conor Gallagher su imali dobre pokušaje koji su odlazili tik pored gola, dok je s druge strane Aleksandar Mitrović pokušao s pola terena iznenaditi Kepu, nije uspio.

Oglasi

Desetak minuta prije kraja utakmice nevjerovatnu šansu propušta Noni Madueke. Pobjegao je odbrani Fulhama, zaobišao je golmana Lena, ali s gol-linije mu loptu izbacuje Ream i rezultat se nije mijenjao.

Fulham je na kraju uspio zadržati nulu na Stamford Bridgeu. Navijači Chelseaja ponovo su kući otišli razočarani i Plavci igraju jednu od najlošijih sezona u proteklih 20 godina.

Chelsea je trenutno na devetom mjestu tabele s 30 osvojenih bodova, a Fulham je na sjajnom šestom mjestu s 32 boda.

U narednom kolu Plavcima slijedi novi veliki izazov. To je duel s West Hamom koji se svim silama bori za opstanak u Premiershipu.

Liga prvaka trenutno izgleda kao nemoguća misija za londonskog velikana, ali pozicije koje vode u Evropu su itekako dostižne i nema dileme da će Chelsea pokušati da ih se domogne.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 22. kolo:

Chelsea - Fulham 0:0

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

user1671659289
Potter Najlosiji trener u historiji Chelseaja
3 2
user1582456981
Too je suludo trosenje para i mjenjanje trenera i dovofjenje igraca bez konsultacija, ima se moze se i eto ga sa jeftinim Fulhamom 0...
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti