FA kaznio Demichelisa zbog klađenja

Novčana kazna za igrača Manchester Cityja

FA kaznio Demichelisa zbog klađenja

E. Čaušević

FA je danas saopštio da je kažnjen odbrambeni fudbaler Manchester Cityja, Martin Demichelis, zbog klađenja.

Argentinski fudbaler je prekršio pravilo FA jer je se u januru kladio na nekoliko mečeva. Ovaj potez Demichelisa nije ostao nezapažen, a FA je danas objavio da je Argentinac zbog klađenja na utakmice novčano kažnjen.

Demichelis će morati platiti 22.058 funti kazne zbog klađenja, a dobio je upozorenje da više ne smije da to radi inače će kazne biti dosta rigoroznije. Poznato je da igrači u Premiershipu često posjećuju kladionice i Argentinac nije prvi koji je morao platiti kaznu zbog klađenja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Krilni igrač Newcastlea, Andros Townsend, je 2013. godine morao platiti 18.000 funti, dok je iste godine Cameron Jerome kažnjen sa 50.000 funti. Demichelis je u City stigao 2013. godine iz Atletico Madrida, a ove sezone odigrao je 32 utakmice u svim takmičenjima.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi