FA Kup se mijenja: "Moramo misliti na maloljetnike, vjernike i igrače kojima je alkohol problem"

Novo pravilo od naredne sezone

FA Kup se mijenja: "Moramo misliti na maloljetnike, vjernike i igrače kojima je alkohol problem"

Endin Čaušević
Teme:

Engleski FA odlučio je uvesti nekoliko promjena kada je u pitanju naredna sezona u takmičenju FA Kupa.

FA Kup je najstarije takmičenje na svijetu, a u Engleskoj su pokušali što više da sačuvaju tradiciju. Međutim, zbog marketinga neka pravila su se promijenila u prethodnim godinama što nije baš oduševilo javnost.

Iz FA su objavili da će novo pravilo biti uvedeno od naredne sezone, a tiče se slavlja pobjedničke ekipe. Naime, tradicija je bila da pobjednički tim dobije oko 20-tak boca šampanjca za proslavu, no to neće više biti slučaj.

FA je odlučio da neće više davati šampanjac ekipama koje osvoje FA Kup, te da više nećemo vidjeti "prskanje" kada se digne trofej. Ovo pravilo se uvodi od naredne sezone što znači da će Manchester City i Watford imati šansu da budu dio historije i oproste se od ovakvog načina slavlja.

"Šampanjac više neće biti dio FA Kupa. Razmatramo mogućnost da to bude bezalkoholni šampanjac, a ovo pravilo će važiti od finala naredne sezone. Ovo radimo kako bi zaštitili igrače koji su možda nekada imali problema s alkoholom, one kojima to religija ne dozvoljava, ali i maloljetne članove ekipa", poručili su iz FA.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi