FA objavio koliko će zimski prelazni rok trajati u Engleskoj

Bez većih promjena

FA objavio koliko će zimski prelazni rok trajati u Engleskoj

E. Čaušević

Ljetni transfer rok u Engleskoj ove godine nije trajao kao u ostalim najjačim ligama Evrope.

Transfer rok u Engleskoj počeo je već na kraju prošle sezone, te je trajao do početka ove. Obično je to bio termin od početka jula do kraja avgusta, ali Englezi su to odlučili da promijene.

FA je danas saopštio i kako će trajati zimski prelazni rok, te su mnogi čekali da li će i tu biti nekih promjena. Ipak, u Engleskoj nisu željeli ništa mnogo da mijenjaju po pitanju zimskog prelaznog roka.

Danas je iz FA potvrđeno da će klubovi imati pravo na transfere od 1. januara, a zimski prelazni rok će trajati do 31. januara naredne godine. Očekuje se da će to biti termin i u ostalim ligama petice.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi