Alkohol i žene su mu odnijeli 14 miliona, sada je na postelji: "Sve moje bivše su bogatije od mene"

Hospitalizovan je i nalazi se u teškom stanju

Alkohol i žene su mu odnijeli 14 miliona, sada je na postelji: "Sve moje bivše su bogatije od mene"

Admin Čaušević

Koliko god se život fudbalera koji igraju u vrhunskim klubovima činio sjajnim i krasnim, daleko od toga da je to tačno. Obično poroci poput slabosti na žene i prevelike želje za alkoholom budu kobni. Na svojoj je to koži osjetio čovjek koji je potrošio cijelo bogastvo i već nekoliko dana je na postelji i život mu je u pitanju.

Rijetko koji fudbaler se odluči javno priznati kako je sve što je zaradio od fudbala potrošio na žene. Upravo se to desilo sa čovjekom koji je svojvremeno mnogo obećavao, ali je njegova karijera na kraju bila skromnog učinka.

Riječ je o Fabianu O'Neillu, 49-godišnjem bivšem veznjaku Juventusa kojem se ljekari posljednjih dana bore za život. Trenutno se nalazi u komi i situacija je i viđe nego opasna.

Urugvajac je i ranije bio hospitalizovan zbog ozbiljne bolesti jetre i infekcije mokraćnog mjehura. Uspio se izliječiti, ali situacije se posljednjih dana pograšala i sada je njegov život u pitanju.

Svoj fudbalski vrhunac je imao krajem prošlog i početkom ovog stoljeća. Nakon pet sezona u Cagliariju stigao je u Juventus te je dijelio svlačionicu sa velikanima poput Zinedinea Zidanea i Alessandra Del Piera.

Oglasi

U Torinu se i nije snasao. Uslijedili su još angažmani u Perugi, Caglariju i Nacionalu. Od fudbala se oprostio sa 30 godina. Razlog su povrede, alkohol i žene, ali i kocka.

Od fudbala je uspio zaraditi oko 14 miliona eura, ali nakon odlaska u penziju sve je naglo potrošio pa se doveo u situaciju da je morao konobarisati.

"Ne smeta mi što sam siromašan. Meni je dovoljano da imam nešto da se moja djeca osjećaju dobro i da imam nešto da pojedem."

"Nisam trebao dirnuti bocu alkohola tri godine, a izdržao sam mjesec. Ako ništa situacija s klađenjem je bolje jer nemam novca da igram".

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Žene bi me osvojile kad se napijem i pokušavale da me promijene, ali to nije bilo moguće. Nudili su mi i pomoć psihologa. Sada su sve moje bivše žene bogatije od mene", ranije je izjavio fudbaler koji nosio nadimak Mađioničar zbog svog načina igre.

Poslije operacije prije nekoliko godina obećao je djeci da će prestati piti alkohol, čak je išao i na klikinu gdje je proveo tri mjeseca. Međutim, opet se vratio starim porocima i sada mu je život u pitanju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije