PSG bi veliko pojačanje mogao dobiti po cijeni mnogo nižoj od realne

Ističe mu ugovor u ljeto 2023. godine

PSG bi veliko pojačanje mogao dobiti po cijeni mnogo nižoj od realne

E. Ganibegović

Prvak Francuske, ekipa PSG-a, planira se dodatno pojačati do kraja prijelaznog roka.

Iako su već potpisali pet fudbalera, tu dolasima na Park prinčeva ne bi trebao biti kraj.

PSG je ovog ljeta na transfere potrošio više od sto miliona eura.

Francuski trener Christophe Galtier ima na raspolaganju Vitinha (došao iz Porta), Nuna Mendesa (Sporting), Renata Sanchesa (Lille), Nordija Mukielea (Leipzig) i Huga Ekitikea (Reims).

Posljednja meta Parižana je španski centralni vezni Fabian Ruiz (26) iz Napolija.

Fabian Ruiz još uvijek ima ugovor s Napolijem do ljeta 2023. godine, a Transfermarkt ga procjenjuje na vrijenost od 55 miliona eura.

Oglasi

Prema publikacijama L'Equipe i Corriere dello Sport, pregovori za transfer Fabiana Ruiza u PSG su uznapredovali.

Napoli u zamjenu za veznjaka može dobiti 25 miliona eura. Mnogo manji iznos od onoga koliko stvarno Ruiz vrijedi, ali talijanski klub riskira da ga izgubi besplatno narednog ljeta, pa bi stoga mogao pristati na nešto manju ponudu od PSG-a.

Trenutno Fabian Ruiz u Napoliju ima godišnju platu od tri miliona eura. PSG ne samo da mu može dati toliko, nego mu nudi dva miliona više, prenose francuski mediji. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Napoli je u subotu odigrao prijateljsku utakmicu bez golova protiv Espanyola, a Fabian Ruiz nije bio u talijanskoj momčadi, navodno zbog umora. 

Fabian Ruiz ima 15 nastupa i jedan gol za špansku reprezentaciju, a u Napoliju je od ljeta 2018. godine. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi