S tigrom u ruci predstavljeno je veliko pojačanje, navijači se pitaju: "Jesmo li ga prodali cirkusu?

Brazilac stigao

S tigrom u ruci predstavljeno je veliko pojačanje, navijači se pitaju: "Jesmo li ga prodali cirkusu?

Edmir Škorić
Teme:

Klubovi na različite načine predstavljaju velika pojačanja i uvijek žele da budu posebni, a čini se da je klub iz Saudijske Arabije otišao korak dalje.

Al-Ittihad je objavio potpisivanje Brazilca Fabinha u "najluđem najavljivanom videu ikada" sa zvijezdom koja drži okovanog tigra.

Ekipa iz Saudijske Arabije uspjela je dovesti veliko pojačanje u vidu reprezentativca Brazila, koji će sedmično zarađivati 425.000 funti, dok je njegov bivši klub Liverpool zaradio oko 40 miliona funti od prodaje.

29-godišnjak je postao najnovija zvijezda koja je napustila Evropu i preselila se na Bliski istok. Njegov prelazak u Al-Ittihad povezat će ga s igračima kao što su Karim Benzema, N'Golo Kante, bivši Celticov as Jota i bivši odbrambeni igrač West Broma Ahmed Hegazi.

Ali njegov najavni video sigurno je jedan od najluđih ikad jer je snimljen kako na lancu drži tigra - što je referenca na nadimak kluba.

Oglasi

Videozapis je također započeo prikazivanjem i ismijavanjem isječaka vijesti iz izvješća koja su sugerisala da je njegov transfer možda propao zbog njegovih kućnih ljubimaca.

Brazilac ima dva francuska buldoga, no oni su bili zabranjeni u zemlji, no čini se kako je pronađeno rješenje.

Na kraju videa dolazi do Fabinha, koji kaže: "Ja sam tigar."

Tigar na predstavljanju brazilske zvijezde

Fanovi su bili zbunjeni ovom najavom saudijskog kluba. Jedan je napisao: "Šta je s tigrom? Jesmo li to Fabinha prodali cirkusu?"

Prije Fabinha je iz Liverpoola u Saudijsku Arabiju otišao dugogodišnji kapiten Jordan Henderson, kojeg je Steven Gerrard doveo u Al-Ettifaq. Također, u Saudijskoj Arabiji karijeru nastavlja i Roberto Firmino nakon što mu je istekao ugovor s Redsima.

31-godišnji Brazilac potpisao je bogat ugovor sa Al-Ahlijem. U obećanoj zemlji pridružit će im se brzo i njegov bivši saigrač i prijatelj Sadio Mane, koji odlazi kod Ronalda u Al-Nassr nakon što je dogovoren transfer iz Bayerna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi