Novac iz S. Arabije nije mogao da odbije, našao rješenje za pse koje u tu zemlju ne može dovesti

Fabinho na korak od Al Ittihada

Novac iz S. Arabije nije mogao da odbije, našao rješenje za pse koje u tu zemlju ne može dovesti

Endin Čaušević

Brazilski veznjak Fabinho nalazi se na izlaznim vratima Liverpoola i kako stvari stoje sigurno nastavlja karijeru u Saudijskoj Arabiji. Bilo je informacija da bi sve moglo propasti jer Fabinho ne može svoje pse povesti u S. Arabiju, ali je Brazilac našao način da riješi i taj bizaran problem.

Fabinho je jedan u nizu fudbalera koji su ovog ljeta dobili nevjerovatno bogate ponude iz Saudijske Arabije i baš kao i većina njih ni Brazilac nije mogao tome da odoli.

Iskusni veznjak već je odlučio da napusti Liverpool i brzo je dogovorio uslove s Al Ittihadom, a kako pišu engleski mediji veoma blizu je da Redsi i saudijski klub postignu dogovor i da sve bude uskoro ozvaničeno.

Fabinho će s Al Ittihadom potpisati trogodišnji ugovor prema kojem bi trebao da zaradi skoro 100 miliona eura što je daleko veća plata od trenutne koju ima u Liverpoolu.

Međutim, prije nekoliko dana pojavile su se informacije da bi Fabinhov transfer u Al Ittihad mogao propasti zbog bizarnog problema, a to su psi koje ovaj fudbaler posjeduje.

Oglasi

Naime, Fabinho ima dva francuska buldoga što je pasmina koja je zabranjena u S. Arabiji. Oni su na listi opasnih i agresivnih kućnih ljubimaca, te nikome nije dozvoljeno da iste dovedu u tu državu.

Brazilac je pokušao dobiti posebne dozvole da dovede pse, ali Saudijci to nisu dopustili. Špekulisalo se da će transfer na kraju propasti zbog toga, no The Sun piše da je Fabinho uspio pronaći rješenje.

Fabinho je svjestan da ne smije dopustiti da mu propadne takav transfer i bogatstvo koje ga čeka u S. Arabiji, te je odlučio da pse tamo neće ni voditi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Njih će vratiti u Brazil kod svoje porodice koja će voditi računa o njima dok je Fabinho u Saudijskoj Arabiji. Na kraju novac mu je bio najbitniji u svemu, ali je shvatio da kod Saudijaca ne prolaze bilo kakve molbe za zabilaženje zakona i da su oni u tome striktni.

Očekuje se da bi Fabinho do kraja sedmice trebao da napusti Liverpool i zvanično potpiše za Al Ittihad gdje će se priključiti Karimu Benzemi, N'Golou Kanteu i društvu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi