Capello ponizio najveću brazilsku legendu: Izbacio ga iz tima, pa onda o njemu pričao sve i svašta

Znao je da više nije na pravom nivou

Capello ponizio najveću brazilsku legendu: Izbacio ga iz tima, pa onda o njemu pričao sve i svašta

E. Čaušević

Ronaldo Luis Nazario de Lima za mnoge je jedan od najboljih napadača koje je fudbal iakada imao.

Ronaldo je još kao tinejdžer oduševljavao svojim igrama u dresu PSV-a, a potom je na ljeto 1996. godine potpisao za Barcelonu gdje je odigrao zaista nevjerovatnu sezonu.

Međutim, samo godinu dana kasnije za 30 miliona eura prešao je u Inter za koji je nastupao pet godina. No, boravak na Meazzi obilježile su dvije teške povrede koljena zbog čega Ronaldo nije ostavio baš veliki trag kako se očekivalo.

No, nakon odličnog nastupa na Mundijalu 2002. godine kada je vodio Brazil do titule prvaka svijeta uslijedio je transfer u Real Madrid gdje je Ronaldo igrao pet godina.

U Realu je ponovo podsjetio na svoje najbolje dane i imao je nekoliko sjajnih sezona, a onda je početkom 2007. godine napustio klub kada je već bilo jasno da je u padu forme.

Tada je Ronaldo potpisao za Milan i ubrzo nakon toga ponovo je zadobio tešku povredu koljena. U Milanu je igrao tek nešto više od godinu dana i nakon toga vratio se u Brazil gdje je kasnije završio karijeru.

Oglasi

Ronaldo je za Milan odigrao tek 20 mečeva u kojima je zabio devet golova. Dolazak na San Siro bio je za mnoge iznenađenje, ali tada Silvio Berlusconi nije mogao da odoli činjenici da dovede Ronalda.

Trener Reala tada je bio Fabio Capello i nije računao na Ronalda i odlučio ga je prodati. Priznao je da ga je Berlusconi tada zvao da pita za Brazilca i on mu je iskreno savjetovao da ga ne dovodi.

Međutim, predsjednik Milana nije poslušao ono što mu je iskusni trener govorio i kasnije se sigurno kajao zbog toga.

"Biti trener Real Madrida je velika odgovornost. U drugom mandatu odlučio sam da prodamo Ronalda i dovedemo Cassana. Zaostajali smo devet bodova za Barcelonom i vratili smo taj pobjednički duh tim potezom i došli do titule", priča Capello i nastavlja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Sjećam se da me Berlusconi nazvao i pitao me za Ronalda. Rekao sam mu da ga ne dovodi u Milan jer on čak ni ne trenira i samo misli kako da se navečer zabavlja i provodi vrijeme u ženskom društvu. Rekao sam mu da bi bila greška da ga dovede u Milan, ali me nije poslušao. Bilo mi je smiješno kada sam vidio da su ga oni kupili".

Ronaldo je nakon kratkog boravka u Milanu odlučio da se vratio u Brazil gdje je potpisao za Cruzeiro, ali već tada je bilo jasno da zbog viška kilograma više to nije taj igrač. Karijeru je završio početkom 2011. godine i trenutno je predsjednik Valladolida.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

RuthlessDyni
E jesu se s Cassanom usrećili.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi