Čuveni Kaka i najdraža uspomena iz Reala: "Možda je čudno, ali to je dan kada sam otišao"
Foto - EPA

Legendarni Brazilac

Čuveni Kaka i najdraža uspomena iz Reala: "Možda je čudno, ali to je dan kada sam otišao"

M. Šljivak

Ricardo Izecson dos Santos Leite, poznatiji u svijetu fudbala kao Kaka, nekada je važio za jednog od najboljih fudbalera svijeta.

Čuveni Brazilac osvojio je Zlatnu loptu 2007. godine u dresu Milana, da bi dvije godine potom otišao u Real Madrid za cifru od 67 miliona eura.

Kaka međutim igre iz Milana nije prenio u Real Madrid. Povrede su ga zaustavile da pokaže sve što zna u kraljevskom klubu kojeg je zatim i napustio 2013. godine.

Zbog odluke o odlasku ne žali. Ističe da mu je najdraža uspomena dan kada je otišao iz kluba. Zanimljiv je razlog što tako govori.

"Najdraža uspomena iz Real Madrida? Možda će zvučati čudno, ali to je dan kada sam otišao zbog onog što mi je Florentino rekao", istakao je Kaka za Marcu i zatim je objasnio šta to tačno znači.

Oglasi

"Razgovarao sam s njim i on mi je rekao kako me vidi kao vrhunskog profesionalca koji je dao sve od sebe da napravi velike rezultate u Madridu, ali i da mi povrede i limitirana minutaža nisu dozvolile da napravim više".

"To mi je bila velika satisfakcija. Osjetio sam da su mu vrata kluba otvorena i zbog toga me nikada nećete čuti da govorim loše o Realu ili Joseu Mourinhu. Sreo sam se s Florentinom u Parizu i izgrlili smo se", rekao je Kaka.

Karijeru je čuveni fudbaler završio u američkoj MLS ligi. Nakon toga posvetio se trčanju, a danas će nastupiti na maratonu u Berlinu. Planira se međutim vratiti fudbalu.

"Polažem ispite pri UEFA za trenersku licencu. Pripremao sam se za to otkako sam prestao igrati. Meni se više dopada menadžerska uloga jer bi potpuni povratak u fudbal značio da moram žrtvovati porodicu i manje vremena provoditi s njima", rekao je Kaka.

Brazilska legenda je u dresu Real Madrida odigrala 120 utakmica uz 29 postignutih pogodaka i osvojen naslov prvaka Španije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, ono po čemu će ostati upamćen su nastupi u dresu Milana. Među Rossonerima je bio čudesan, jedan od najboljih na svijetu i u 270 nastupa postigao je 95 golova.

S ovim klubom je osvojio Ligu prvaka i Seriju A, a treba svakako istaći da je s Brazilom osvojio i titulu prvaka svijeta 2002. godine.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Rodio se čovjek kad je otišo hehehehe.Dajte neke vijesti o penal madridu jer vikend bez da igra taj fašistički poluklub je kao godina dug
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi