Fabregas na treningu inteligencijom nadmašio saigrače koji su bili daleko brži od njega

Willian i Pedro u čudu

Fabregas na treningu inteligencijom nadmašio saigrače koji su bili daleko brži od njega

E. Škorić

Zanimljiv video snimak kruži društvenim mrežama, a na njemu se može vidjeti jedna situacija sa jednog od treninga Chelseaja prije nekoliko godina.

Na treningu su Fabregas, Pedro i Willian imali zanimljiv zadatak. Bilo je važno da u ovom testu brzine i agilnosti svako pokupi svoje čunjeve, a pobjednik bi bio onaj koji naravno prvi izvrši zadatak.

Nesumnjivo su i Pedro i Willian znatno brži igrači od Fabregasa, no iskusni španski veznjak je jednostavno "uključio mozak" i uspio mudrim odlukama nadmašiti svoje saigrače.

Kao što se vidi na snimku ispod, Fabregas sve vrijeme donosi mudre poteze, skuplja čunjeve takvim redoslijedom kako ne bi morao napraviti neke drastične promjene smjera, što je na kraju bilo odlučujuće, a Willian i Pedro ostali su šokirani jer ih je olako nadmudrio.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Fabregas, koji sada igra u Francuskoj za Monaco, objavio je snimak na svojoj službenoj Instagram stranici i ubrzo je postao viralan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi