Morali su trenirati svaki dan u 15 sati: "Sarri nam je rekao da je to zbog jednog naučnika"

Itekako je praznovjeran

Morali su trenirati svaki dan u 15 sati: "Sarri nam je rekao da je to zbog jednog naučnika"

E. Čaušević

Maurizio Sarri je na ljeto 2019. godine odlučio da napusti Chelsea nakon što je stigla ponuda Juventusa, ali se pokazalo da to nije bila baš prava odluka.

Sarri je na klupi Plavaca proveo samo jednu sezonu i iznenadio je čelnike kluba kada je odlučio da prihvati ponudu Juventusa. Sarrija po dobrom ne pamti Cesc Fabregas jer je zbog njega napusti klub i prešao u Monaco.

Naime, Sarri je otpisao Fabregasa odmah po dolasku u Chelsea, a nakon polusezone Španac je spakovao kofere i napustio London. No, uspio je zapaziti nekoliko zanimljivih stvari oko italijanskog stručnjaka.

Fabregas je otkrio da je Sarri dosta praznovjeran što je mnogim igračima u početku bilo smiješno, ali su shvatili da se radi o dosta ozbiljnijim stvarima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"On je dobar trener i nema sumnje u to. Ipak, nevjerovatno je koliko je praznovjeran i teško ga je natjerati da se predomisli oko nekih stvari. Recimo, uvijek je htio da treniramo u 15 sati što mnogi igrači koji imaju porodice nisu htjeli da prihvate. Djeca su ujutro u školi, a kada se mi vratimo s treninga oni već spavaju tako da ih skoro i ne viđamo kako treba", priča Fabregas i dodaje.

"Jednom prilikom odlučili smo Sarrija pitati da promijeni termin treninga kako bi mogli provoditi više vremena s našim porodicama. No, onda nam je on rekao da moramo trenirati u 15 sati jer je jedan naučnih iz Pise dokazao da je to najbolje vrijeme za tijelo. Na to nismo imali odgovor".

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Penderinos
Ko god na je bio trener ti bi dobio nogu nemoj se SAD izvlačiti na sarrija
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi