Od ovog čovjeka strahuje fudbalski svijet - Objavljuje imena gej fudbalera
Foto - AFP / Reuters

Corona nema šta da izgubi

Od ovog čovjeka strahuje fudbalski svijet - Objavljuje imena gej fudbalera

Midhat Šljivak

Nekadašnji 'kralj paparazza' Fabrizio Corona napravio je pravi haos u italijanskom fudbalu nakon što je otkrio nekoliko fudbalera koji su redovno uplaćivali tikete. Prvo je otkriven igrač Juventusa Nicolo Fagioli, a zatim Sandro Tonali i Nicolo Zaniolo. Corona sada prijeti da će objaviti imena gej fudbalera.

Fabrizio Corona nekada se smatrao kraljem paparazza. On je u prošlosti zbog svog posla često bio na udaru fudbalera i klubova u Italiji, a zbog fotografija i navodnih ucjena često je završavao i na sudu.

Corona je daleko od slavnih dana, ali i dalje zna uzdrmati svijet fudbala. Pokazao je to otkrivanjem imena fudbalera koji se klade, što bi im moglo potpuno uništiti karijeru.

On je prvo otkrio kladioničarske aktivnosti mladog fudbalera Juventusa Nicola Fagiolija, a zatim je izašao s imenima Sandra Tonalija i Nicola Zaniola. Sprema se objaviti još 50-ak imena u ovom slučaju, no ni to nije sve.

Obećao je kontroverzni fotograf da će objaviti i imena gej fudbalera. Sprema se žestoko za tu temu i govorit će o izazovima s kojim se oni suočavaju i strahovima od priznanja da su homoseksualci.

Oglasi

Fudbaleri širom Italije strahuju od ovog čovjeka. Corona je odlučio da otkrije sve što zna i očigledno je kivan na to što je zbog iznude dobio sedam godina zatvora.

Fabrizio Corona je na vrhuncu slave bio prije 20-ak godina. Objavljivao je ekskluzivne fotografije fudbalskih zvijezda, poznatih i slavnih osoba, a znao je uzimati ogromne cifre kako se neke stvari ne bi pojavile u javnosti.

Dobio je brojne tužbe da bi na kraju bio osuđen na tri godine i osam mjeseci zatvora za iznudu. Tamo je napisao i knjigu 'Moj zatvor' u kojoj je detaljno opisao kako je dobijao novac od slavnih osoba.

Tokom 'karijere' je imao probleme s brojnim fudbalerima među kojima su bili Francesco Coco, David Trezeguet, Adriano, Alberto Gilardino, ali i hrvatski fudbaler Marcelo Brozović. Objavljivao je brojne kompromitujuće fotografije i to ga je na kraju koštalo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Očigledno je on čovjek koji više nema šta da izgubi. Sada sve otkriva javno i definitivno su brojni fudbaleri u strahu da se njihovo ime ne pojavi na listi Fabrizija Corone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi